Elmalı Puf Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Elmalı Puf Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Puf Kurabiye

Elmalı puf kurabiye, hemen her ev hanımının kolaylıkla hazırlayabileceği kurabiye tarifleri arasında yer alır. Bu kurabiyelerin oldukça lezzetli olmakla birlikte görüntü açısından da tatmin edici olması sebebiyle misafirlerinize ve ailenize mutlaka sunmanız gereken kurabiye çeşitleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Hazırlaması kolay bir tarif olması nedeniyle aniden gelen misafirlerinize sadece 30 dakika içerisinde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, hazırlıksız yakalanmanızı da önleyecektir.

Elmalı Puf Kurabiye Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Üzerine serpiştirmek için dilediğiniz miktarda pudra şekeri

İçi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Puf Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Böylelikle biz hamurumuzu hazır hale getirene dek iç harcımız soğuyacak ve işimizi daha çok kolaylaştıracaktır. Bunun için de ilk olarak elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. İçerisine toz şekeri ve tarçını ekleyip kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra ocaktan alarak soğuması için bekletiyoruz. İç harcımız soğurken biz de Elmalı Puf Kurabiye hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.

Hamurumuz için ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra margarin, un, kabartma tozu, pudra şekeri ve şekerli vanilini de ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz. Daha sonra hazırladığımız yumuşak hamuru merdane yardımı ile tezgahta güzel bir şekilde inceltiyoruz. Geniş bir şekilde açtığımız hamuru bardak yardımı ile yuvarlaklar olarak parçalara ayırıyoruz. Bu hamurdan elde edebileceğiniz yuvarlak sayısı yaklaşık olarak 20 adet olacaktır.

Daha sonra yuvarlak hamurlarımızın 10 adetini alt kısım olarak yan yana dizin, kalan 10 adeti de üst kapak olarak değerlendireceksiniz. Alt yuvarlakların üzerine tam ortasına gelecek şekilde iç harcımızı eşit şekilde dağıtıyoruz. Daha sonra kapak olarak değerlendirmek üzere ayırdığımız yuvarlakları alt yuvarlaklarla uç uca gelecek şekilde üstlerine kapatıyoruz. Kenarlarının açılmaması için çatal yardımı ile uçlarını tutturuyoruz. Daha sonra pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine tüm kurabiyeleri alıyoruz.

Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirdiğimiz Elmalı Puf Kurabiye tanelerinin üzeri hafif pembeleştikten sonra fırından alarak soğuması için bekletiyoruz. Hafif ılıyan kurabiyeleri servis tabağında tek sıra halinde dizip üzerine dilediğiniz miktarda pudra şekerini serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Elmalı puf kurabiye yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Öncelikle hamurun çok sert olmamasına dikkat edilmelidir, aksi halde kurabiyeler sert olur ve istenilen lezzeti vermez. Ayrıca, iç harcının tamamen soğuması kurabiyelerin içinin tam kıvamında olmasını sağlar. Bu tarifte margarin yerine tereyağı da kullanılabilir, tereyağı kurabiyelere ekstra bir aroma katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Üçgen Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Üçgen Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri