Elmalı kurabiye, elma, ceviz, şeker, tereyağı, tarçın ve un gibi malzemeler kullanılarak yapılan, besleyici ve lezzetli bir kurabiye türüdür. İçeriğinde bulunan doğal malzemeler sayesinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Elmalı kurabiye, yağ, protein, karbonhidrat ve yüksek miktarda kalori açısından zengin bir besindir. Elmalı Kurabiye Besin Değerleri (1 Adet Orta Boy Elmalı Kurabiye)
Elmalı kurabiye, birçok pastane ve markette bulunabileceği gibi, evde de kolayca hazırlanabilir. Gerekli malzemeler kolayca temin edilebilir ve tarif son derece anlaşılabilir durumdadır. Elmalı kurabiye hazırlamaya başlamadan önce gerekli malzemeleri taze ve kaliteli olarak temin etmelisiniz. Malzemelerin son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi önemlidir. Elmalı Kurabiye İç Hazırlama Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Hamur Malzemeleri
Elmalı Kurabiye İç Harcının Hazırlanması İlk olarak elmalarınızı soyun ve rendeleyin. Rendelediğiniz elmaların tatlılık seviyesine göre şeker ilave edebilirsiniz. Elmaları tavaya koyun ve şeker ile birlikte ocağa alın. Elmaların suyunu salıp çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ceviz ve tarçını ekleyip karıştırarak ocağı kapatın. Harcı soğuması ve kıvama gelmesi için başka bir kaba aktarın. Elmalı Kurabiye Hamurunun Hazırlanması Hamur malzemelerini bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edin. Unu yavaş yavaş ilave edin ve hamurun kıvamını kontrol edin. Hamur hazır olduktan sonra elmalı kurabiye yapımına başlanabilir. Elmalı Kurabiye Şekillendirme Elmalı kurabiyeyi farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Çizgili ve yuvarlak olmak üzere iki farklı model tercih edebilirsiniz. Çizgili Elmalı Kurabiye Modeli Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, 0,5 cm kalınlığında açın. Hamurun üçte ikilik kısmına boylamasına çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı iç harcını koyup sarın ve hafifçe bükerek ay şekli verin. Yuvarlak Elmalı Kurabiye Modeli Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç harç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırarak yapıştırın. Yağlanmamış tepsiye dizin. Elmalı Kurabiye Pişirilmesi 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız hızlı pişiriyorsa, kurabiyeler kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150'ye düşürün. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin. Artık elmalı kurabiyeniz hazır. Servis yaparak bu eşsiz tadı damaklarınızda hissedebilirsiniz. Afiyet olsun! |
ayşegül
25 Nisan 2024 Perşembegerçekten cok harika birşey ya bu
Cevap yazAdmin
25 Nisan 2024 PerşembeTeşekkür ederim Ayşegül hanım! Beğenmenize çok sevindim. Sizin gibi değerli yorumcularımızdan bu tür geri dönüşler almak bizi motive ediyor. Sizin de faydalı bulduğunuz içerikleri paylaşmaya devam edeceğiz. Herhangi bir sorunuz veya öneriniz olursa bizimle paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.
Safiyullah
25 Nisan 2024 PerşembeTeşekkürler. Ayşegül Hanım, vermiş olduğumuz tarifin ait olduğu bu kurabiye türü, ülkemizde birçok kişi tarafından sevilen ve sık sık karşılaştığımız bir tatlı türüdür. Elmalı kurabiye aynı şekilde cevizli, portakallı ve daha birçok farklı şekillerde de yapılabilmektedir. Bu tarifin haricinde diğer türlerine de göz atmanızda fayda vardır.
Soru Sor / Yorum Yap