Islak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Islak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Elmalı Kurabiye

Islak elmalı kurabiye, elmalı kurabiye çeşitleri arasında ıslaklığı ile dikkat çeken bir kurabiye türüdür. Görselliği ve eşsiz lezzeti ile her yaştan insanın damak zevkine hitap eder. Misafirleriniz için servis tabağında mutlaka yer vermeniz gereken bir lezzettir. Yapımı pratik ve kolaydır, fazla zaman almadan yapılabilir. İşte ıslak elmalı kurabiye tarifi.

Malzemeler

Islak Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Harcı İçin
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti İçin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Bulamak İçin
  • Hindistan cevizi

Islak Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Küçük bir tencere içine suyu koyun ve üzerine toz şekeri ekleyin. Kısık ateşte, tencerenin kapağını kapatmadan şerbeti pişirin. Şerbetin özlü ve koyu olması için kapağını kapatmayın. Şerbet 15 dakika kısık ateşte piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Şimdi elmalı harcı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Küçük bir tencere içine rendelenen elmaları koyun ve üzerine şekeri ekleyin. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Elma ve şeker karışımına tarçını ekleyin ve elmalar suyunu çekince ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra dövülmüş cevizi ekleyin ve karıştırın. Harcı soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamak için, derin bir kap içinde oda sıcaklığındaki margarini biraz yoğurun. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin. Biraz daha yoğurduktan sonra toz şekeri ekleyip yumurtaları karışıma kırın. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyin. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak, kulak memesi kıvamında olmalıdır.

Hamuru yoğurduktan sonra düz bir zemine alın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kareler şeklinde kesin. Hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı kadar alıp karelerin üzerine koyun ve hamuru iki taraftan birleştirin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri tepsiye dizerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra önceden hazırladığınız şerbetin içine tek tek batırıp çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın. Kurabiyeler soğuduktan sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye