Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Elmalı cevizli tarçınlı kurabiye, lezzeti ve besleyici içeriği ile öne çıkan bir tatlı çeşididir. Bu kurabiyeleri yazın bahçeden topladığınız elmalarla hazırlayabilir ve kışın tüketmek üzere buzlukta saklayabilirsiniz. İçine ceviz ve tarçın ekleyerek zengin bir tat ve besin değeri katabilirsiniz. Bu yöntem, acil durumlarda veya habersiz gelen misafirleriniz için pratik bir çözüm sunar. Kurabiyelerinizi yarım saat içinde hazır hale getirebilirsiniz. Şimdi, bu lezzetli kurabiyenin tarifine geçelim.

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri (Yarısını üzerine serpmek için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç Malzemesi İçin

  • 3 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kurabiye yapımına başlamadan önce, kullanılan yağın yumuşaması için dolaptan çıkartılmalıdır. Bu yağ margarin veya tereyağı olabilir. Yağı dışarı çıkardıktan sonra elmalar yıkanır, soyulur ve rendelenir veya robot kullanılarak çekilir. Orta boy bir yanmaz tavaya rendelenmiş elmalar konur ve üzerine şeker ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Elmalar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirilir. Tamamen suyunu çektikten sonra içine dövülmüş ceviz ve tarçın eklenir ve karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Elmalı harç soğumaya bırakılır.

Başka bir tarafta, hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabına yumuşamış margarin konur. Üzerine pudra şekeri ilave edilerek karıştırılır. Biraz yoğurduktan sonra yoğurt eklenir ve yoğurmaya devam edilir. Son olarak un ve kabartma tozu elenerek yavaşça ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, elin ortasında yuvarlanır ve hafifçe bastırılarak açılır. Yoğrulan hamur üç eşit parçaya ayrılır ve merdane veya oklava yardımıyla açılır. Pizza dilimi gibi dilimler kesilir ve üçgen parçaların geniş kısmına elmalı harç konularak yuvarlanarak kapatılır. Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170-175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkan kurabiyeler, biraz soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni