Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi

Kek, pasta ve kurabiye gibi lezzetler Türk mutfağında önemli bir yer tutar. Sabah kahvaltılarında, öğlen saatlerinde, beş çaylarının yanında veya akşam yemeklerinden sonra tatlı oldukça fazla tüketilir. Evimize gelen misafirlere veya biz bir yere misafirliğe gittiğimiz zaman mutlaka tatlı bir şeyler yapılır. Bugün de sizlere benim de en çok sevdiğim lezzetlerden bir tanesi olan klasik elmalı kurabiye tarifi vereceğim. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Klasik Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 veya 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 3 veya 4 adet elma
  • 5 veya 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Klasik Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı kurabiye için ilk olarak elmalı iç harcı pişirmemiz gerekiyor. Elmalı iç harç için ilk önce elmaların kabuklarını soyup bir tavanın içine rendeliyoruz. Rendelediğiniz elmanın üzerine şekeri, tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın ve pişmesini bekleyin. İç harç piştikten sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin. İç harç soğurken biz kurabiye hamurunu hazırlayalım.

Kurabiye hamuru için ilk olarak yumurta ve şekeri bir süre iyice çırpın. Çırptıktan sonra oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Yoğurt ve nişastayı ilave edip biraz daha karıştırın. En son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyasını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yalnız çok yoğurmayın ki hamurumuz çok sert olmasın. Hamurumuzu yoğurduktan sonra arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz.

Ben genelde bıçak ile kestiğim bir şekil tarifi vereceğim. Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp bir merdane ile veya elinizle açın. Yuvarlak değil biraz uzun bir şekil verin. Daha sonra bir bıçak ile çok başından olmayacak şekilde uzunlamasına kesin. Yalnız hamurun orta kısımlarını yapın ki hamur çok fazla parçalanmasın. En son iç harcını da koyup rulo şeklinde sarın. Daha sonra pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize hilal şekli verip öyle dizin. En son olarak 180 derecede ısıtılmış olan fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun. Sevginizi katarak yapmayı unutmayın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sazak

23 Temmuz 2024 Salı

Elmalı kurabiye yaparken hamurunun sert olmasını nasıl engelleyebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sazak,

Elmalı kurabiyenin hamurunun sert olmasını engellemek için birkaç püf noktasına dikkat edebilirsin. Öncelikle, kullanacağın tereyağının oda sıcaklığında olması önemlidir. Soğuk tereyağı hamurun sert olmasına sebep olabilir. Ayrıca, unu eklerken azar azar ve kontrollü bir ŞŸekilde eklemekte fayda var. Hamuru fazla yoğurmak da sertleŞŸmesine neden olabilir, bu nedenle hamuru sadece malzemeler birleŞŸene kadar yoğurman yeterli olacaktır. Son olarak, hamuru dinlendirmek, hem lezzetinin oturmasını hem de daha yumuŞŸak bir doku kazanmasını sağlar. Umarım bu ipuçları yardımcı olur ve harika elmalı kurabiyeler yapabilirsin!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni