Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi, Kek, pasta, kurabiye gibi lezzetler Türk mutfağında önemli bir yer tutar. Sabah kahvaltılarında, öğlen saatlerinde, beş çaylarının yanında veya akşam yemeklerinden sonra tatlı oldukça fazla tüketilir. Evimize gelen misafirlere veya biz bir yere misafirliğe gittiğimiz zaman mutlaka tatlı bir şeyler yapılır. Bugün de sizlere benim de en çok sevdiğim lezzetlerden bir tanesi olan klasik elmalı kurabiye tarifi vereceğim. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Klasik Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 veya 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İç Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 3 veya 4 adet elma
  • 5 veya 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
Klasik elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmalı kurabiye için ilk olarak elmalı iç harcı pişirmemiz gerekiyor. Elmalı iç harç için ilk önce elmaların kabuklarını soyup bir tavanın içine rendeliyoruz. Rendelediğiniz elmanın üzerine şekeri, tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın ve pişmesini bekleyin. İç harç piştikten sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin. İç harç soğur iken biz kurabiye hamurunu hazırlayalım. Kurabiye hamuru için ilk olarak yumurta ve şekeri bir süre iyice çırpın. Çırptıktan sonra oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın. Yoğurt ve nişastayı ilave edip biraz daha karıştırın. En son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyasını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yalnız çok yoğurmayın ki hamurumuz çok sert olmasın. Hamurumuzu yoğurduktan sonra arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz. Ben genelde bıçak ile kestiğim bir şekil tarifi vereceğim. Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp bir merdane ile veya elinizle açın. Yuvarlak değil biraz uzun bir şekil verin. Daha sonra bir bıçak ile çok başından olmayacak şekilde uzunlamasına kesin. Yalnız hamurun orta kısımlarını yapın ki hamur çok fazla parçalanmasın. En son iç harcını da koyup rulo şeklinde sarın. Daha sonra pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsimize hilal şekli verip öyle dizin. En son olarak 180 derecede ısıtılmış olan fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun. Sevginizi katarak yapmayı unutmayın.

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

En Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

En Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi

Güncel

Tepside Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6