Elmalı Kıtır Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Elmalı Kıtır Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kıtır Kurabiye

Elmalı kıtır kurabiye, uzun süre tazeliğini koruyabilen bir kurabiye türüdür. Bu özelliği sayesinde özellikle evde yapılan kurabiyeler içerisinde en çok tercih edilenler arasında yer alır. Pek çok kurabiye kolayca bayatlayabilirken, elmalı kıtır kurabiye kolayca bayatlamaz. Bu yüzden benim de tercihimdir. Elmalı kıtır kurabiyenin kıtır ve kolayca bayatlamamasının sebebi içinde nişasta bulundurmasıdır. Nişasta sayesinde hafta sonu yaptığınız elmalı kıtır kurabiyeyi bir hafta boyunca rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Elmalı harcı evinizde yaz mevsiminde taze taze hazırlayıp kışın kolayca kullanmak için buzluğa pay ederek kaldırabilirsiniz. Böylelikle kolay ve zahmetsiz bir şekilde misafirlerinize güzel bir tabak çıkarabilirsiniz. Şimdi bu güzel ve kolay elmalı kıtır kurabiye tarifini sizlerle paylaşalım.

Elmalı Kıtır Kurabiye Malzemeleri

  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağından biraz daha az pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerini Süslemek İçin

  • Pudra şekeri

İçi İçin

  • 3 adet orta boy elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Kıtır Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak elmalı harcı hazırlayın. Bunun için orta boy bir yanmaz tava alıp içine elmayı rendeleyin ve bir su bardağı şeker ile kısık ateşte, elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Elmalar kavrulmaya yakın tarçını ekleyip ocağın altını kapatın ve soğuması için biraz bekletin. Tercih ederseniz içine ceviz ya da fındık ekleyebilirsiniz. Bu da oldukça lezzetli olacaktır. Elma harcını soğumaya bıraktıktan sonra, diğer taraftan hamuru hazırlamak için derin bir yoğurma kabı alın. İçine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, bir çay bardağı sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu, nişastayı ve kabartma tozunu koyup biraz yoğurun. Daha sonra kabartma tozunu ve unu ince delikli bir süzgeçten yavaş yavaş eleyerek hamurun içine ekleyin ve yedirene kadar yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda klasik bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 5 eşit parçaya bölün. Parçaların her birini otuzar santimetre genişliğinde açarak sigara böreği gibi 8 eşit parçaya bölün. Sonra yine sigara böreği sarar gibi geniş kısmına elmalı iç harçtan koyup yavaşça sarın. Çok sıkı veya çok gevşek sarmamaya dikkat edin. Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Fırın ayarı değişebileceğinden üzeri kızarınca fırından çıkarın ve biraz havalandırın. Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri dökerek servis tabağına alarak servis edin. Elmalı kıtır kurabiyeleriniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

En Basit Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

En Basit Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Fırdöndü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Fırdöndü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Güncel

Elmalı Şerit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Şerit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri