Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye

Yoğurtsuz elmalı kurabiye, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından beğenilerek tüketilen bir tatlıdır. Bu kurabiye, özellikle çocukların okul beslenmelerinde, kermeslerde, günlerde ve misafirler geldiğinde tercih edilmektedir. Geleneksel olarak yoğurtla yapılan elmalı kurabiyenin yoğurtsuz versiyonu, farklı bir lezzet ve pratiklik sunmaktadır. Yoğurt yerine muz kullanılarak yapılan bu tarif, kurabiyeye özgün bir tat katmaktadır. Evde yoğurdun bulunmadığı zamanlarda, acil misafir geldiğinde bu pratik ve lezzetli tarifi denemenizi öneririz. Muz, kurabiye hamurunun daha yumuşak ve ağızda dağılan bir kıvama sahip olmasını sağlamaktadır. Ayrıca, şekil vermesi kolay olan bu kurabiye, hem besleyici hem de görsel olarak çekicidir.

Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
  • 200 gram eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım muz (isteğe bağlı)
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin
  • 1 tane kırmızı elma
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 avuç ceviz içi (dövülmüş)
  • Pudra şekeri (üzeri için)

Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmalı iç harcı hazırlamak için elmayı yıkayıp soyun ve ardından rendeleyin. Rendelenmiş elmayı küçük bir tavaya alın, üzerine zeytinyağı ve toz şekeri ekleyerek kavurun. Daha sonra içerisine toz tarçın ve dövülmüş ceviz içini ekleyin ve karışım soğuması için bir kenara bırakın.

Kurabiye hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine eritilmiş margarini, suyu, muzu ve toz şekeri ilave edin ve elle karıştırın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Muz, kurabiye hamuruna çok farklı ve hoş bir lezzet katmaktadır, bu yüzden mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopararak istediğiniz şekli verin ve içerisine elmalı harçtan koyarak kapatın. Fırın tepsisini yağlayın ve şekillendirdiğiniz kurabiyeleri birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. 175 dereceye ısıtılmış fırında, kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alın ve tepside soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Haber Bülteni