Elmalı Sarma Kurabiye Elmalı sarma kurabiye, ağızda dağılan kıvamı ve muhteşem tadı ile oldukça popüler bir kurabiye tarifidir. Diğer kurabiye tariflerinden farklı olarak içindeki elmalı harç, hem muhteşem bir koku hem de lezzet sunarak bu tarifi özel kılar. Görünümü sarmal olduğu için göze hitap ederken, içindeki malzemelerin tadı ile de damağa hitap eden elmalı sarma kurabiye oldukça tercih edilen bir tariftir. Elmalı Sarma Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Elmalı Sarma Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle tereyağı ve toz şekeri bir kabın içine alarak hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Daha sonra içine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın ve yoğurma işlemine devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kulak memesi kıvamında olmasını sağlayın. Hamur hazır hale geldikten sonra bir kenarda dinlenmeye bırakın. Bu sırada elmalı iç harcı hazırlamaya başlayın. Elmaları soyup rendeleyin ve bir kabın içine koyun. Üzerine toz şeker, tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın. İç harcınız kullanıma hazır hale gelecektir. Dinlenmiş hamurdan bir parça alarak merdane yardımı ile açın ve dört eşit parçaya bölün. Üçgen şeklindeki parçaların köşesine bir miktar elmalı iç harç koyarak sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri dizin. Tüm elmalı sarma kurabiyeleri bu şekilde hazırladıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkarıp soğumalarını bekleyin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |