Şeftali Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kurabiye, görünümüyle şeftaliyi andıran, lezzetli ve şık bir tatlıdır. Özel günlerde veya ikramlarda sunulmak üzere hazırlanabilir. Pratik tarifin detaylarıyla bu kurabiyeleri yaparak sevdiklerinize unutulmaz bir tat deneyimi sunabilirsiniz.
Şeftali Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
07 Eylül 2024

Şeftali Kurabiye


Şeftali Kurabiye, şekil ve görünümüyle şeftaliyi andıran, oldukça güzel ve lezzetli bir kurabiyedir. İkram ve gün menülerinde servis tabağında muhteşem görünümüyle dikkat çeker. Ayrıca lezzet ve tat olarak da çok beğenilir. Hazırlaması da çok zor olmayan bu kurabiyeyi çok beğeneceğinizi umuyoruz.

Şeftali Kurabiye Hamur Malzemeleri


  • 150 gram tereyağı veya oda sıcaklığında eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur olacak şekilde)

Dolgu Kreması Malzemeleri


  • 3 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz badem ve 20-25 tane kabuksuz badem
  • Hamurları kaplamak için yaklaşık 20 çift ceviz kabuğu

Üst Kaplaması İçin

  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 çay kaşığı sarı gıda boyası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Şeftali yapraklarını oluşturmak için nane ya da benzeri yaprak

Şeftali Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir yoğurma kabı alıp hamuru hazırlıyoruz. Oda sıcaklığında bekletilerek eritilmiş tereyağı veya margarini bu kabın içerisine alıp üzerine pudra şekerini döküp karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine 1 tane yumurta kırıp, unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz. Hamurun üzerine bir bez örterek yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Bu arada hamurun dinlenmesini beklerken dolgu kremasını hazırlayabiliriz. Tencereye sütü, yumurtayı, toz şekeri, unu ve tereyağını katıp, tüm malzemelerin karıştırıcı yardımı ile birbirine karışmasını sağlarız. Krema karışımımız iyice karışınca ocağın üzerine koyup, sürekli karıştırmak suretiyle pişmesini sağlarız. Krema göz göz kabarcıklar oluşturunca, ocağı kapatıp soğumaya bırakırız. Soğuduktan sonra vanilya ilave edip, karıştırıcıdan geçirerek bekletiriz.

Kurabiye Hamurunun Şekillendirilmesi

Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yıkayıp kuruttuğumuz ceviz kabuklarının üzerini hamurumuz ile kapatırız. Hamurun hepsi bitene kadar aynı işlemi hepsine uygulayarak, yağlı pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak ceviz içleri alta gelecek şekilde dizeriz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişiririz. Fırından çıkar çıkmaz cevizlerin kurabiyelerden ayrılmasını sağlarız. Kurabiyeler ve krema soğuk olmalıdır. Kurabiyelerden bir tane alarak içini biraz boşluk bırakarak kremayla doldurup, tüm kurabiyelere aynı işlemi yapalım. Daha sonra üç tane kase alalım ve bir tanesine bir su bardağı toz şeker koyalım. Diğer kaselerde gıda boyasını hazırlayalım. Bunun için kaseye bir çay kaşığı kırmızı gıda boyası alarak üzerine bir çay bardağı su ilave edip karıştıralım. Aynı işlemi diğer kasede sarı gıda boyası ile hazırlayalım. Kurabiyelerden iki tane alırız ortasına badem yerleştirip birleştiririz. Daha sonra bunların bir tarafını sarı, diğer tarafını da kırmızı gıda boyasına batırırız. Şeker dolu kaseye koyarak, şekerle kaplanmasını sağlarız. Tüm kurabiyeler aynı işlemi yaparak, tepsiye yerleştirelim. Şeftalinin yaprağını oluşturacak şekilde nane yaprağı ile süsleriz. Görünüşü ile tam bir şeftaliyi andıran şeftali kurabiyesi servise hazırdır.

Afiyet Olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Atınç 03 Ağustos 2024 Cumartesi

ޞeftali kurabiyeyi yaparken ceviz kabuklarının hamura yapışması sorunu yaşadım, bu durumu nasıl çözebilirim? Ayrıca gıda boyasının orantılı olarak dağılması için ne yapmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Ceviz Kabuklarının Hamura Yapışması: Atınç, ceviz kabuklarının hamura yapışmasını önlemek için cevizleri iyice temizlediğinizden emin olmalısınız. Cevişleri kırdıktan sonra kabuklarından tamamen ayırdığınızdan emin olun ve cevizleri kullanmadan önce hafifçe unlayabilirsiniz. Bu şekilde hamura yapışmalarını engelleyebilirsiniz.

Gıda Boyasının Orantılı Dağılması: Gıda boyasını hamura eşit şekilde dağıtmak için öncelikle boyayı birkaç damla su ile seyreltip, sonra az mıktarda hamura ekleyerek yoğurun. Homojen bir renk elde edene kadar azar azar boyayı ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Ayrıca, gıda boyalarının homojen dağılması için hamuru ikiye bölüp renkleri ayrı ayrı eklemek de faydalı olabilir. Kolay gelsin!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni