Şeftali KurabiyeŞeftali Kurabiye, şekil ve görünümüyle şeftaliyi andıran, oldukça güzel ve lezzetli bir kurabiyedir. İkram ve gün menülerinde servis tabağında muhteşem görünümüyle dikkat çeker. Ayrıca lezzet ve tat olarak da çok beğenilir. Hazırlaması da çok zor olmayan bu kurabiyeyi çok beğeneceğinizi umuyoruz. Şeftali Kurabiye Hamur Malzemeleri
Dolgu Kreması Malzemeleri
Üst Kaplaması İçin
Şeftali Kurabiye Nasıl Yapılır?Öncelikle geniş bir yoğurma kabı alıp hamuru hazırlıyoruz. Oda sıcaklığında bekletilerek eritilmiş tereyağı veya margarini bu kabın içerisine alıp üzerine pudra şekerini döküp karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine 1 tane yumurta kırıp, unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz. Hamurun üzerine bir bez örterek yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada hamurun dinlenmesini beklerken dolgu kremasını hazırlayabiliriz. Tencereye sütü, yumurtayı, toz şekeri, unu ve tereyağını katıp, tüm malzemelerin karıştırıcı yardımı ile birbirine karışmasını sağlarız. Krema karışımımız iyice karışınca ocağın üzerine koyup, sürekli karıştırmak suretiyle pişmesini sağlarız. Krema göz göz kabarcıklar oluşturunca, ocağı kapatıp soğumaya bırakırız. Soğuduktan sonra vanilya ilave edip, karıştırıcıdan geçirerek bekletiriz. Kurabiye Hamurunun ŞekillendirilmesiHamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yıkayıp kuruttuğumuz ceviz kabuklarının üzerini hamurumuz ile kapatırız. Hamurun hepsi bitene kadar aynı işlemi hepsine uygulayarak, yağlı pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak ceviz içleri alta gelecek şekilde dizeriz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişiririz. Fırından çıkar çıkmaz cevizlerin kurabiyelerden ayrılmasını sağlarız. Kurabiyeler ve krema soğuk olmalıdır. Kurabiyelerden bir tane alarak içini biraz boşluk bırakarak kremayla doldurup, tüm kurabiyelere aynı işlemi yapalım. Daha sonra üç tane kase alalım ve bir tanesine bir su bardağı toz şeker koyalım. Diğer kaselerde gıda boyasını hazırlayalım. Bunun için kaseye bir çay kaşığı kırmızı gıda boyası alarak üzerine bir çay bardağı su ilave edip karıştıralım. Aynı işlemi diğer kasede sarı gıda boyası ile hazırlayalım. Kurabiyelerden iki tane alırız ortasına badem yerleştirip birleştiririz. Daha sonra bunların bir tarafını sarı, diğer tarafını da kırmızı gıda boyasına batırırız. Şeker dolu kaseye koyarak, şekerle kaplanmasını sağlarız. Tüm kurabiyeler aynı işlemi yaparak, tepsiye yerleştirelim. Şeftalinin yaprağını oluşturacak şekilde nane yaprağı ile süsleriz. Görünüşü ile tam bir şeftaliyi andıran şeftali kurabiyesi servise hazırdır. Afiyet Olsun. |
Şeftali kurabiyeyi yaparken ceviz kabuklarının hamura yapışması sorunu yaşadım, bu durumu nasıl çözebilirim? Ayrıca gıda boyasının orantılı olarak dağılması için ne yapmalıyım?
Cevap yazCeviz Kabuklarının Hamura Yapışması: Atınç, ceviz kabuklarının hamura yapışmasını önlemek için cevizleri iyice temizlediğinizden emin olmalısınız. Cevişleri kırdıktan sonra kabuklarından tamamen ayırdığınızdan emin olun ve cevizleri kullanmadan önce hafifçe unlayabilirsiniz. Bu şekilde hamura yapışmalarını engelleyebilirsiniz.
Gıda Boyasının Orantılı Dağılması: Gıda boyasını hamura eşit şekilde dağıtmak için öncelikle boyayı birkaç damla su ile seyreltip, sonra az mıktarda hamura ekleyerek yoğurun. Homojen bir renk elde edene kadar azar azar boyayı ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Ayrıca, gıda boyalarının homojen dağılması için hamuru ikiye bölüp renkleri ayrı ayrı eklemek de faydalı olabilir. Kolay gelsin!