Çizgili Elmalı Kurabiye Elmalı kurabiyeye şık bir sunum kazandırmak isteyenler için çizgili elmalı kurabiye mükemmel bir tariftir. Çizgili kurabiye, misafirlerinizin hem göz zevkine hitap edecek hem de gönüllerini fethedecek. Sofralarınıza kattığı zarafet ile gün yemeklerinizin en ilgi çekici gözdesi olacaktır. Ayrıca, abur cubur seven çocukların da büyük ilgisini çektiğini ve severek tükettiklerini belirtmekte fayda var. Ani gelen misafirlerinize ve çocuklarınıza hızlı, pratik ve şık sunumu ile dikkat çeken bir elmalı kurabiye hazırlamak istiyorsanız, bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun. Çizgili Elmalı Kurabiye Hamuru İçin Malzemeler
İçi İçin Malzemeler
Çizgili Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle, iki adet orta boy elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Daha sonra bir teflon tavaya elmaları alarak üzerine toz şeker serpin ve ocağın üzerine koyup karıştırın. Elmalar suyunu salacaktır. Suyunu çekince üzerine iri iri kıyılmış ceviz ve tarçını dökerek harmanlayın. Elmaların rengi karamel olunca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için geniş bir cam kase alın ve içine sıvı yağı ve toz şekeri koyup çırpın. Daha sonra yoğurdu ve sütü ekleyerek çırpın. Ardından yumurtayı da ekleyerek elinizle çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, şekerli vanilini ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek kurabiye hamuruna dökün ve kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama gelene kadar hamuru toparlayın. Kurabiye hamuru hazır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak daire şeklinde eliniz ile ya da merdane yardımı ile açın. Açtığınız dairelerin ortasını bıçak ile şerit halinde, kenarlara çok yaklaşmadan çizin. Daha sonra ortasına elmalı harcı koyarak ay şekline getirip rulo gibi sarın. Kurabiyelerin ortasındaki şeritler açılıp çizgi çizgi olacaktır. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Kurabiyeleri aralıklı olarak dizdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, ilk sıcaklığı gitmeden bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekerini kurabiyelerin üzerine bolca serpin. Daha sonra sunum yapacağınız şık servis kabına alarak servis edin. Afiyet olsun! |