Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Yumuşak Kurabiye

Elmalı yumuşak kurabiye tarifi için kullanacağımız malzemeler tam sekiz kişiliktir. Eğer siz kişi sayınıza göre daha fazla yapmak isterseniz, kullandığınız malzemeleri iki katına çıkartabilirsiniz. Elmalı kurabiye, herkes tarafından sevilerek yenilen oldukça lezzetli bir kurabiye tarifidir. Elmalı harç zaten tek başına kurabiyeye enfes bir tat vermektedir. Harcın içine koyacağınız tarçın mis gibi koku verecek, kesinlikle tarçın kullanın. Yapımı çok da zor olmayan elmalı yumuşak kurabiyeyi, özellikle de çay saatlerinizde sevdikleriniz ile paylaşacağınız yumuşacık ve içi enfes elmalı harç ile dolu olan kurabiye tarifini yapmaya başlayalım.

Elmalı Yumuşak Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Yeterince un
  • Bir paket oda ısısında margarin
  • Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki yemek kaşığı yoğurt

İçi Harcı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Bir yemek kaşığı pudra şekeri
  • Dört tane elma
  • Beş yemek kaşığı ceviz içi
  • Bir tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Yumuşak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu enfes kurabiye tarifini yapmak için öncelikle elmaların kabuklarını soyun. Bu işlemden sonra elmaların rendeleyin. Daha sonra bir tava içerisine tarçını, ceviz içini, pudra şekerini ve rendelemiş olduğunuz elmalar koyarak iyice kavurun. Kavrulan elmalı iç harcı ocaktan alın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Hamuru için pudra şekerini, unu ve oda ısısında olan yumuşak margarini geniş bir yoğurma kabı içerisine alın ve iyice yoğurun. Daha sonra karışımın tam ortasına havuz biçiminde açın ve sıvı yağı, yumurtayı, kabartma tozunu ve yoğurdu ilave ederek hamuru tekrardan yoğurmaya başlayın. Hamur, kulak memesi yumuşaklığında ve elinize yapışmayacak bir kıvamda olacak şekilde olana kadar üzerine un ilavesi yaparak yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan küçük, küçük parçalar koparın ve hamuru düz bir zemin üzerinde merdane kullanarak açmaya başlayın. Açmış olduğunuz hamurları üçgen biçiminde kesin ve hamurların içine daha önceden yapmış olduğunuz elmalı iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.

Bu şekilde koparmış olduğunuz bütün hamurları açıp yaptıktan sonra elmalı yumuşak kurabiye rulolarını yağlı kâğıt sermiş olduğunuz ya da yağlamış olduğunuz fırın tepsisi içerisine aralıklı olarak dizin. Fırın tepsisini daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırına verin ve elmalı yumuşak kurabiyelerin üstleri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin. Elmalı yumuşak kurabiyeler üstleri kızardıktan sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. İyice soğumadan tepsiden almayın, yoksa dağılır. Elmalı yumuşak kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerine, elmalı kurabiyenin olmazsa olmazı olan, pudra şekerini serpin. Sıcak çay eşliğinde elmalı yumuşak kurabiyeleri servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Onur

25 Temmuz 2024 Perşembe

Elmalı yumuşak kurabiye tarifinde neden margarin kullanmak gerekiyor, tereyağı ile farkı nedir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Onur Bey,

Elmalı yumuşak kurabiye tarifinde margarin kullanmanın birkaç sebebi vardır. Margarin, tereyağına göre daha yüksek erime noktasına sahiptir, bu yüzden kurabiyelerin şeklini daha iyi korumasını sağlar. Ayrıca margarin, tereyağına göre daha az su içerir, bu da kurabiyelerin daha kıtır ve gevrek olmasına yardımcı olur. Tereyağı ise daha yoğun bir lezzet katar ve daha yumuşak bir doku sağlar. İkisi arasındaki fark, tarifin sonucunu etkiler, bu yüzden tarifte belirtilen yağı kullanmak en iyisidir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepside Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hamurun Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanışı