Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye

Elmalı kurabiye, evde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli ve geleneksel bir tatlıdır. Ünlü şef Oktay Usta'nın tarifi sayesinde bu kurabiyeyi mükemmel bir şekilde yapabilirsiniz. Oktay Usta'nın püf noktaları, kurabiyenizin daha önce denediğiniz tariflerden çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

İçi için

  • 1 kilo kırmızı elma
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • Tarçın

Üzeri için

  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tavaya alıyoruz. Daha sonra içerisine 5 çorba kaşığı toz şekeri ekleyerek iyice kavuruyoruz. Elmalar suyunu salıp çektikten sonra içerisine tarçın ve dövülmüş ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.

Hamuru hazırlarken tüm malzemeleri bir anda eklemek doğru değildir. Öncelikle margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı bir karıştırma kabına alarak iyice çırpıyoruz. Daha sonra içerisine pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Son olarak unu ekliyoruz. Ancak unu eklerken dikkatli olmalıyız; hamurun kıvamını iyi ayarlamak önemlidir.

Ele yapışmayacak kıvamda ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlenmesi için bekletiyoruz. Daha sonra hamuru alıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde oval şekilde açıyoruz. Bir kenarına elma harcımızdan ekleyip harca dik olacak şekilde hamura dört uzunlamasına çizik atıyoruz. Ardından harçlı kısımdan başlayarak hamuru rulo şeklinde sarıyoruz.

Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Oktay Usta Elmalı Kurabiye'lerimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Kurabiyeleri servis ederken üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiyoruz.

Bu tarif sayesinde Oktay Usta'nın elmalık kurabiyesini evinizde kolayca yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Haber Bülteni