Milföylü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Milföylü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Elmalı Kurabiye

Milföylü Elmalı Kurabiye, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz kolay ve lezzetli bir kurabiye tarifidir. Özellikle aniden gelen misafirleriniz için pratik bir çözüm sunan bu tarif, hamur hazırlamak zorunda kalmadan hızlı ve etkileyici bir ikram hazırlamanıza olanak tanır. Tarif defterinizde mutlaka yer alması gereken bu kurabiye, misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz enfes bir lezzettir.

Milföylü Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 1 paket milföy hamuru
  • 2 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz

Milföylü Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak milföy hamurunu hazırlamadan önce iç harcı hazırlamanız gerekmektedir. Derin dondurucuda beklettiğiniz milföy hamurunu dışarı çıkararak yumuşaması için bekletin.

Elmaları soyup rendeleyin ve rendelediğiniz elmaları bir teflon tavaya alın. Üzerine toz şekeri ekleyip, elmalar suyunu salıp çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerine ince çekilmiş ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın. Harcı soğuması için bir kenara alın.

Milföy hamurları yumuşadıktan sonra, hamurların ortasına elmalı harçtan ekleyin. Karşılıklı köşeleri üst üste gelecek şekilde kapatın. Pișerken açılmaması için üzerine kürdan saplayarak tutturun. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Milföylü elmalı kurabiyelerinizi daha da özel kılmak için birkaç ipucu:

  • Farklı aromalar eklemek isterseniz, harca biraz vanilya veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürerek daha parlak ve altın rengi bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Servis esnasında yanında bir top vanilyalı dondurma ile sunarak misafirlerinize unutulmaz bir tat deneyimi yaşatabilirsiniz.

Bu tarif ile milföylü elmalı kurabiyelerinizi kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alangu

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu milföylü elmalı kurabiye tarifini denedim ancak milföy hamurları pișerken açıldı. Sizce nerede hata yapmış olabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Alangu, milföy hamurlarının açılmasının birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, hamurların oda sıcaklığında fazla beklemesi yumußamalarına ve dolayısıyla pișerken açılmalarına neden olabilir. Milföy hamurlarını dondurucudan çıkardıktan hemen sonra kullanmaya özen gösterin. Ayrıca, hamurları fazla kalın ya da ince açmış olabilirsiniz. Hamurların kenarlarını iyi bir şekilde kapattığınızdan emin olun. Son olarak, fırının yeterince önceden öğtığınızdan emin olun; yeterli sıcaklıkta pişirmek hamurun doğru şekilde kabarmasını sağlayacaktır. Umarım bu ipuçları yardımcı olur!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Ay Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Ay Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi