İrmikli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

İrmikli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Elmalı Kurabiye

Beş çaylarının ve özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan irmikli elmalı kurabiye, gevrek dokusu ve elmanın verdiği doğal tat ile sıkça tercih edilmektedir.
Yanında bir bardak süt ile çocukların da favorisi olan bu kurabiye, pratik yapımı ile de öne çıkar.

İrmikli Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 3,5 su bardağı beyaz un
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı normal yağlı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Harcı İçin

  • 2 adet orta boy elma
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 6-7 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

İrmikli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İrmikli elmalı kurabiyenin yapımına öncelikle hamuru hazırlamakla başlayın. Küçük bir tavanın içine tereyağını koyun ve eritin. Yağın yanmamasına dikkat edilmelidir; hafif erimesi yeterlidir. Erittiğiniz yağı derin bir kabın içine koyun. Daha sonra sıvı yağı, unu ve irmiği ilave ederek karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında ve tüm malzemelerin özleştiği bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini bir bez parçası ya da streçle kapatarak dinlenmesi için kenara alın.

Hamur dinlenirken iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için öncelikle elmaları yıkayın ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz elmaları güzelce rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları küçük bir tavanın içine koyun. Üzerine toz şekeri ve tarçını ilave ederek karıştırın. Bir süre karıştırdıktan sonra elma kıvama gelince cevizi de ilave ederek güzelce karıştırın. Böylece iç harç da hazır olacaktır.

İç harcı hazırladıktan sonra dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aldığınız parçayı avucunuzda açın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan bir miktar koyun. İç harcı koyduktan sonra üst kısmını kapatıp bohça şeklinde yapın. Kenarlarına hafifçe elinizle bastırın. Hazırladığınız kurabiyeleri hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisini önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkarın ve soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Kurabiye Kaç Derecede Pişer?

Elmalı Kurabiye Kaç Derecede Pişer?