Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Elmalı Kurabiye

Elmalı kurabiye, kurabiye tarifleri arasında en çok sevilen ve sıkça yapılan bir çeşittir. Hem oldukça lezzetli hem de yapımı kolay olan bu tarif, özellikle çocukların büyük bir keyifle tükettiği yumuşacık elmalı kurabiyeleri içerir. Bu yazıda, hem tadı hem de görüntüsü ile yiyen herkesi kendine hayran bırakan elmalı kurabiye tarifini sizinle paylaşacağım.

Yumuşak Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • Aldığı kadar un
  • İki adet yumurta
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki yüz gram margarin (oda sıcaklığında)
  • Bir buçuk çay bardağı yoğurt
  • Beş yemek kaşığı toz şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin

  • İki çay kaşığı tarçın
  • Üç adet kırmızı elma

Yumuşak Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu enfes kurabiyeyi yapmak için öncelikle yoğurma kabı içerisine şekeri, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtaları ekleyerek iyice yoğurun. Daha sonra kabartma tozunu da ilave edin. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene dek un eklemeye devam edin.

Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Küçük bir tava içinde elmalar suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra elmaların içerisine tarçını da ilave ederek iyice karıştırın.

Daha sonra yoğurmuş olduğunuz hamuru sıra ile merdane kullanarak açın. Hamur çok ince ya da çok kalın olmasın. Açarken zorlanıyorsanız biraz un serpin. Daha sonra bıçak yardımıyla hamurdan üçgen parçalar çıkarın. Uzun olan kısmına iç harçtan koyun. Köşeleri içine doğru katlayın ve sonra sarın.

Çok hafif yağlamış olduğunuz veya yağlı kâğıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Kurabiyeleri fırına vermenize beş dakika kala fırının kapağını açın. Kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alın ve üstüne pudra şekeri serpin.

Servis ve Saklama Önerileri

Elmalı kurabiyelerinizi oda sıcaklığında, kapalı bir kap içerisinde saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz. Kurabiyeler oda sıcaklığında birkaç gün boyunca tazeliğini koruyacaktır. Ayrıca, bu kurabiyeleri hava geçirmez bir kap içinde buzdolabında da saklayabilirsiniz. Uzun süreli saklama için ise dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

Kurabiye hamurunu hazırlarken, margarin yerine tereyağı kullanarak daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca, iç harç için farklı meyveler de deneyebilirsiniz; örneğin armut veya ayva gibi meyvelerle de bu tarifi zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Islak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Islak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

En Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

En Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri