Elmalı Nişastalı Kurabiye Elma, içerdiği vitaminlerle, lezzetiyle ve hoş kokusuyla tüketimi en çok tercih edilen meyveler arasında yer almaktadır. Elma, birçok pasta ve tatlı çeşidinde kullanılmıştır. Elma, nişastalı kurabiye içerisine girdiğinde hamurun kokusunu alır ve kendine has aromasını verir. Elmalı kurabiye, herkesin severek tükettiği, hafif ve besin değeri yüksek, yapımı kolay bir tatlı türüdür. Habersiz gelen misafirlere kolayca hazırlayabilir veya akşamları çay ya da soğuk bir içeceğin yanında atıştırmalık olarak sunabilirsiniz. Elmalı nişastalı kurabiye, ağızda dağılan ve yerken enfes diyebileceğiniz bir kurabiyedir. Bu kurabiye, benim favori kurabiyelerim arasında yer almaktadır. Şimdi sizlere severek yaptığım ve beğenilerek tüketilen elmalı nişastalı kurabiye tarifini vereceğim. Elmalı Nişastalı Kurabiye Malzemeleri
Elmalı Nişastalı Kurabiye Nasıl Yapılır? İlk önce elmaları soyup rendeleyin. Yapışmaz bir tavaya rendelediğiniz elmaları alın ve ocağı orta ateşte açın. Elma rendesinin suyu çıkıp hafif rengi değişene kadar kavurun. Elmaların rengi değişip suyunu çekmeye başladığında üzerine şekeri ve tarçını ekleyin ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Kavrulmuş iç malzemeyi bir tabağa alarak soğumaya bırakın. Şimdi kurabiyenin hamurunu yapma sırası geldi. Bir karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan küçük parçalar alarak kurabiyeyi hangi şekilde yapmak istiyorsanız o şekilde hazırlayın. Sigara böreği gibi veya başka şekillerde el ya da merdane yardımıyla açın. Soğumuş olan elma harcına cevizi ekleyin ve karıştırın. Şekil verilen hamura bir miktar elmalı iç koyup istenilen şekillerde kurabiyeler hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırına tepsiyi verin ve altı hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyelerin alt kısmı pembemsi olduğunda yumuşak, az kızarmış olduğunda ise hafif gevrek kurabiye elde edersiniz. Bu durumu kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Kurabiyeler piştiğinde tepsiyi fırından alın ve hafif soğumasını bekleyin. Ilık hale gelen kurabiyelerin üzerine arzunuza göre pudra şekeri serpiştirin ve elmalı nişastalı kurabiyeler servise hazırdır. Afiyet olsun. |