Öncelikle her zamanki gibi elmalı iç harcımızı hazırlayalım. Elmaları soyup rende yapalım. Rendelenmiş elmaları teflon tavaya koyalım. Elmaların üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Elmalar suyunu çektikten sonra dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyip, iyice karışması için karıştıralım. Hazırladığımız elmalı iç harcı soğumaya bırakalım.
İç harcımız soğuyana kadar bizde hamurumuzu hazırlayalım. Hamuru için gerekli malzemeleri un hariç hepsini yoğurma kabına alalım. Malzemeleri yavaş yavaş iyice karıştıralım. Hamur yumuşak ve ele yapışmayacak şekilde yoğuralım. Yoğurulan hamurumuzu ceviz büyüklüğünde olacak şekilde eşit parçalara ayıralım. Ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurları el veya merdane yardımıyla açalım. Hamura siz kendiniz istediğiniz şekli verebilirsiniz. Şekil verdiğiniz hamurun orta kısmına soğuyan elmalı harçtan koyalım ve kapatalım. Yağlanmış olan fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz fırına koyalım. Elmalı kurabiyelerimiz üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Yumuşamayan elmalı kurabiyelerin üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpelim. Pudra şekeri dökülen yumuşamayan elmalı kurabiyelerimiz servise hazırdır. Şimdiden afiyet şifa olsun.