Öncelikle elmalı iç harcı hazırlamak için elmayı yıkayıp soyun ve ardından küçük bir tavanın içine rendeleyin.
Üzerine zeytinyağını ve toz şekeri ekleyerek kavuralım, daha sonra içerisine toz tarçını ve ceviz için, ekledikten sonra soğuması için bırakın. Bu arada kurabiye hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine erimiş margarini, suyu muzu, toz şekeri ilave edip elle karıştırın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığında olan bir hamur hazırlayalım. Kurabiye hamurunun içine ilave edilen muz çok farklı bir lezzet vermektedir. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Daha sonra istediğiniz şekli verip içine elmalı harçtan ilave ederek yoğurtsuz elmalı kurabiyeleri hazırlayın. Fırın tepsisini yağladıktan sonra şekillendirilen yoğurtsuz elmalı kurabiyeleri birbirine değmeyecek şekilde dizin. Bu arada 175 dereceye ayarlanan fırın ısındıktan sonra kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Yoğurtsuz elmalı kurabiye piştikten sonra fırından alalım ve tepside soğuması için bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alalım ve üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.