Öncelikle elmaları soyup rendeleyin. Daha sonra bir tavada elma rendelerini ve toz şekeri harmanlayıp ocağın üzerine alın. Elmalar suyunu verecek ve pişmeye başlayacaktır. Suyunu çektikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı tarçını ve cevizi dökerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra tezgâhın üzerine alarak ilk sıcağı gidene kadar bekletin.
Kurabiyeleri hazırlamak için geniş bir cam kâseye oda sıcaklığında eriyen 250 gram tereyağını alarak üzerine bir yemek kaşığı yoğurdu, kabartma tozunu, pudra şekerini ve dilerseniz limon rendesini döküp harmanlayın.
Daha sonra üzerine azar azar unu eleyerek dökün ve hamur toparlanana kadar unu ekleyin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde açın. İçine elmalı harçtan doldurup hamuru ay şeklinde kapatın. Diğer hamurları da bu şekilde kapattıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Yaklaşık olarak 15 ya da 20 dakika kadar sürer. Pişen kurabiyeler soğumadan üzerine bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin ve servis tabağına alarak servis edin.