Elmalı kurabiye için ilk olarak elmalı iç harcı pişirmemiz gerekiyor. Elmalı iç harç için ilk önce elmaların kabuklarını soyup bir tavanın içine rendeliyoruz. Rendelediğiniz elmanın üzerine şekeri, tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın ve pişmesini bekleyin. İç harç piştikten sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin. İç harç soğur iken biz kurabiye hamurunu hazırlayalım. Kurabiye hamuru için ilk olarak yumurta ve şekeri bir süre iyice çırpın.
Çırptıktan sonra oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın. Yoğurt ve nişastayı ilave edip biraz daha karıştırın. En son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyasını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yalnız çok yoğurmayın ki hamurumuz çok sert olmasın. Hamurumuzu yoğurduktan sonra arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz. Ben genelde bıçak ile kestiğim bir şekil tarifi vereceğim. Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp bir merdane ile veya elinizle açın. Yuvarlak değil biraz uzun bir şekil verin. Daha sonra bir bıçak ile çok başından olmayacak şekilde uzunlamasına kesin. Yalnız hamurun orta kısımlarını yapın ki hamur çok fazla parçalanmasın. En son iç harcını da koyup rulo şeklinde sarın. Daha sonra pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsimize hilal şekli verip öyle dizin. En son olarak 180 derecede ısıtılmış olan fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun. Sevginizi katarak yapmayı unutmayın.