- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Üzerine pudra şekeri
İçi için
- 5-6 adet orta boy elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- İsteğe göre ceviz ya da fındık içi
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
İlk olarak elmaları soyarak rendeliyoruz ve iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Rendelediğimiz elmaları bir teflon tavaya alıp üzerine toz şeker ekliyoruz. Elmalar suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alıp tarçını ve isteğinize göre ceviz ya da fındık içi koyarak karıştırıp soğuması için bekletiyoruz. Daha sonra Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.
Hamuru hazırlarken ilk olarak margarin ve şekeri birlikte yoğuruyoruz. Bunu yaparken margarinin bir gece önceden sıcak bir yerde bekletilmesi gerekir. Bu sayede daha rahat yoğurabilirsiniz. Daha sonra sıvı yağı, yoğurdu, unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Daha sonra bu hamuru 5 eşit parçaya bölüyoruz ve dinlenmeleri için üstlerini kapatıp bırakıyoruz.
Dinlenen hamur parçalarından birini alarak merdane yardımı ile geniş tabak büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra pizza dilimler gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz. Daha sonra geniş olan kısmına iç harçtan koyarak sarıyoruz. Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine alarak önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz. Yaklaşık 20 dakika sonra pişen Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye tepsisini çıkardıktan sonra soğuması için bırakıp soğuduktan sonra isteğe göre üzerine pudra şekeri serperek servis edin.