Kurabiyenin yapımı için ilk olarak elmalı iç harç hazırlanır. Elmalı harç için elmalar soyularak rendelenir ve bir tavaya alınarak ocağa konulur. Ocağın altı açılır ve beş kaşık toz şeker ilave edilir. Şeker suyunu çekene kadar pişirilir. Karamelize olana kadar pişirilir ardından ceviz ve tarçın ilavesi yapılır. Ocak kapatılır ve bir kenara alınarak soğuması beklenir. Bu sırada hamuru hazırlanır. Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, derin bir kaba alınır ve karıştırılır. Nişasta eklenir ve ardından un azar azar eklenerek yoğrulur.
Hamur yoğrulunca ister üçgen ister yuvarlak kesilerek şekiller oluşturulur ve içerisine elmalı harç konularak kapatılır. Yapılan kurabiyeler yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve yüz seksen derecede hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serpilir ve ardından servis edilir.
Afiyet olsun.
- Yarım paket margarin
- Bir çay bardağı sıvıyağ
- Bir yumurta
- Üç Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
- Bir paket kabartma tozu
- Üç su bardağı un
- Bir su bardağı damla çikolata
Damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?
En basit kurabiye tariflerinden biridir. Kurabiyenin yapımı için margarin, sıvı yağ, yumurta pudra şekeri, kabartma tozu bir kaba alınır ve karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un eklemesi yapılarak yoğrulur. Hamur yoğrulup kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Üst kısmı damla çikolataya batırılarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Yüz seksen derece fırında on on beş dakika kadar pişirilir ve ardından servis edilir.
Afiyet olsun.