Bu enfes kurabiyeyi yapmak için öncelikle elmaların kabuklarını soyun daha sonra rendeleyin. Rendelediğiniz elmaların üstüne de toz şekeri eğer kullanacak iseniz kuru kayısı ve inciri de ilave ederek ocağın üstüne koyun ve pişmeye bırakın. Elmalar tamamen suyunu çektikten sonra da üstüne ceviz ve tarçını ilave edin biraz daha pişirin.
Daha sonra hamuru yapmak için bütün malzemeleri derin bir kap içinde buluşturarak yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alın tıpkı içli köfte yapar gibi içini oyun. Daha önceden yapmış olduğunuz elmalı harçtan içini oymuş olduğunuz hamurun içine bir çay kaşığı kadar koyun ve kapatın. Ağzını kapatmış olduğunuz kısmı tepsiye gelecek biçimde yağlı kâğıt sermiş olduğunuz tepsi içine dizin. Daha önceden ısıtmış olduğunuz yüz seksen derece fırına kurabiyeleri verin. Kurabiyeleri piştikten sonra fırından alın ilk sıcaklığı geçmeden almaya çalışmayın kurabiyeler dağılır. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra da alt kısmı dışında diğer kısımlarını pekmeze batırın pekmeze bulamış olduğunuz kurabiyeyi hemen Hindistan cevizine bulayın ve servis edeceğiniz tabağa dizin.
Afiyet Olsun.