Elmaların kabuklarını soyduktan sonra tavaya alın ve üzerine şeker ilave edin. Kısık ateşte pişirerek arada karıştırın. Elmalar önce suyunu bırakır, daha sonra suyunu çekecektir. Suyunu çekince ocaktan alın ve üzerine ceviz ve tarçın ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın ki milföyün içerisine girince hamuru bozmasın. Elmalı milföylü kurabiyeye hazırlarken şekil vermek tamamen sizin inisiyatifinize kalmış bir durumdur. İsterseniz kare milföyü dörde bölün, isterseniz örgü şekilde isterseniz de üçgen katlayabilirsiniz. Biz sizinle farklı bir şekil yapacağız.
Oda sıcaklığında bekleyen milföyün köşe kısımlarına az iç tarafına bıçak ile kesik atın. Orta kısmına iç harçtan koyup iç köşeleri ortada birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. Kabaran ve pişen elmalı milföylü kurabiye yine fırından aldıktan sonra Soğumaya bırakın. Soğuyan elmalı milföylü kurabiyenin üzerine bolca pudra şekeri serpin ve servis edin. Kolay gelsin.