Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye; severek yapıp yediğimiz kurabiye çeşididir. Ben bu kurabiyelerin içini yazın bahçeden topladığımız elmaları, rendeleyip veya robottan çekerek pişirip şekerle paylara ayırıp buzluğa koyuyorum. İçine isterseniz ceviz ve tarçın da koyarak zengin bir besin kaynağı hazırlayabilirsiniz. Ben yakıştırdığım için pişirirken tercih ettim.
Böylece yazdan elmalı kurabiye'nın içini hazırlamış oluyorum. Kış günlerinde ise acil durumlarda veya hemen habersiz çaya gelen misafirlerinize maksimum yarım saatte hazırlamış olursunuz. Zaten buzluğa kaldırdığınız elmalı iç buzlukta çıktıktan sonra çok fazla buzlu bir kıvam almıyor, donsa bile rahatça kopararak hazırlayabilirsiniz. Hem kolay hem zahmetsizce hazırlayıp davetlerinize ve günlerinizde yaparak misafirlerinize görsel şölen sunabilirsiniz. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi inşallah.