İlk önce yoğurma kabının içerisine unu alalım ve ardından pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırıyoruz.
Daha sonra unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Unun içine oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ve yumurtayı ekliyoruz. Ortadaki malzemeleri elimiz ile karıştırarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Bu arada ılık suyu ilave edip yoğurma işlemine devam edelim. Elmalı kurabiyenin hamuru elimize yapışmadığı zaman hazır hale gelmiş demektir. Daha sonra yoğurma kabının ağzını streç film ile kapatıp yaklaşık 15-20 dakika arasında dinlendiriyoruz. Şimdi elmalı iç harcı hazırlayalım, elmaların kabuklarını soyduktan sonra rende yardımı ile rendeleyin. Ardından rendelenmiş olan elmaları tavanın içerisine alalım. Üzerine toz şekeri ilave ettikten sonra pişirmeye başlayalım. Elmalar suyunu bırakıp çektikten sonra ocağın altını kapatalım ve harcın içine toz tarçın ile ceviz içini ilave edip karıştıralım. Elmalı kurabiyenin hamurunu dört eşit parça olacak şekilde ayıralım. Ardından mutfak tezgâhının üzerine biraz un serpelim ve hamur parçasını merdane ile tezgâhın üzerinde servis tabağının büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamur parçasını bıçak ile 6 eşit üçgen olacak şekilde keselim. Hamurun geniş olan kısmına soğuyan elmalı harçtan koyalım, sonra rulo şeklinde saralım. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serdikten sonra hazırladığımız elmalı kurabiyeleri birbirine yapışmayacak şekilde dizelim. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen elmalı kurabiyeleri fırından aldıktan sonra soğuyunca servis tabağına alalım ve üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.