Bu tarifte ilk önce iç harcı hazırlıyoruz. Çünkü iç harcımızın ilk önce soğuması gerekmektedir. Elmaların kabukların soyun. Rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve şekerle birlikte orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra tarçını ekleyin ve karıştırın. İç harç soğurken kurabiye hamurunu hazırlayalım.
İlk önce derin bir kaba sıvı yağı yumurtayı yoğurdu ve margarini koyun ve iyice malzemeler birbiriyle özleşinceye kadar karıştırın. Elinizin ısısıyla margarini tamamen eritin. Daha sonra nişasta pudra şekeri eleyerek unu ve kabartma tozunu koyun. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun. Daha sonra beş eşit parçaya bölün ve on beş dakika bekletin. Beş parçayı sırasyla otuz santimetre çap olana kadar açın. Sigara böreği yaparken kestiğiniz gibi sekiz eş parçaya bölün. Daha sonra sigara böreği gibi hamurun geniş kısmına malzeme koyarak sarın. Sardıktan sonra bıçak ile üzerine çizikler atın. Bütün hamurları bu işlemden geçirin. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Eğer yağlı kâğıt yok ise tepsiyi yağlayabilirsiniz. Kurabiyeleri çok sık yerleştirmeyin. Çünkü kurabiyeler hafif olarak yayılmaktadır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Ancak bu süre fırından fırına değişmektedir. Bu yüzden üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeleri soğuması için başka bir servis tabağına alın. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine küçük süzgeçle pudra şekeri serpin.
Çıtır Elmalı Kurabiye servise hazır. Seveceğiniz bir tarif olması dileği ile.
Afiyet olsun.