Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Daha sonra rendelenmiş elmaların üzerine bir kahve fincanı kadar toz şeker ve tarçını ekleyip ocağın altını yakıyoruz. Elmalar hafif pişen kadar bir iki dakika bekleyip içerisine çekilmiş cevizleri de ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Diğer yandan da elmalı kurabiyenin hamurunu yapmaya başlıyoruz. Hamur içinde uygun bir kap içerisinde oda sıcaklığında bekletilmiş margarini, sıvı yağı, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışıma yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz bu hamuru üç eşit parçaya ayırıyoruz. Bu hamurdan bir parça alıp yuvarlak bir şekil veriyoruz.
Kalan hamurun hepsini aynı şekilde açıyoruz. Açtığımız bu hamuru üçgen şeklinde dilimlere kesiyoruz. Geniş olan kısma elmalı harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Kalan diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20- 25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen elmalı kurabiyenin ilk sıcaklığı geçtikten sonra bolca pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.