{ "title": "Zeytinyağlı Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/zeytinyagli-elmali-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 01:18:58", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "

Zeytinyağlı elmalı kurabiye, hafif tatlı seven ama bir türlü hamurlu ürünlerinden vazgeçmeyenler için bir alternatiftir. Sizde misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz harika bir lezzet olması ve vereceğiniz şekillerle sunabilirsiniz. Şimdi size zeytinyağlı elmalı kurabiyenin tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet şifa olsun.

Zeytinyağlı elmalı kurabiye için gerekli malzemeler
İç harcı için
Zeytinyağlı elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim. Rendelenmiş elmaları tavaya koyalım. Elmaların üzerine şekeri dökelim. Elmaların suyu çekinceye kadar pişirelim. Suyu çeken elmalara dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyelim. Hazırlanan elmalı harcı soğuması için başka bir tabağa alalım. İç harcını soğuyana kadar bizde hamurumuzu yoğuralım. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz. İyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin. Zeytinyağlı elmalı kurabiyemizin hamuru kulak memesi yumuşaklığında olması gerekmektedir. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp el veya merdane yardımıyla açalım. Açtığımız hamurun ortasına hazırlanan elmalı harçtan koyup kapatalım. Şekil verdiğimiz elmalı kurabiyelerimizi yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Üzeri pembeşen zeytinyağlı elmalı kurabiyemizi fırından çıkaralım. Oda sıcaklığına gelen kurabiyenin üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpelim. Zeytinyağlı elmalı kurabiyemiz servise hazırdır. Şimdiden afiyet şifa olsun.
" } ] }