{ "title": "Yuvarlak Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/yuvarlak-elmali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 11:33:41", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Yuvarlak Elmalı Kurabiye; tarifi hem kolay hem de çok lezzetli bir kurabiye tarifidir. Özel günlerde ve doğum günleri gibi toplantılarda çok tercih edilen bir tariftir. Üstelik bu tarifi yuvarlak yapabileceğiniz gibi daha birçok şekilde de yapabilir ve değişik şekillerde sunum yapabilirsiniz. Çok şekillerde ve içine daha farklı malzeme ve harçlar yaparak değişik tatlar elde edebilirsiniz. Bu yuvarlak elmalı kurabiye tarifinin besin değeri bakımından oldukça zengindir. İçinde bulunan yağ, protein, karbonhidrat ve vitaminler yüksek miktarda bulunur. Pastanelerde rahatça bulabilirsiniz, ama evde yapabileceğiniz kurabiyeler çok daha lezzetli ve taze olacaktır. Gerekli olan malzemeler kolay bulunabilir ve günlük olarak evde kullandığımız malzemelerden oluşur. Dilerseniz bu güzel ve lezzetli kurabiye tarifini sözleri daha fazla bekletmeden verelim. Şimdiden afiyet olsun.

Yuvarlak elmalı kurabiye tarifi için gerekli malzemeler
İç harcı için
Yuvarlak elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle hamuru için oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin veya tereyağını sıvı yağı ile yoğurma kabına alın. Üzerine pudra şekerini ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Ardından yoğurdu da ekleyip yoğurmaya devam edin. Son olarak ise kabartma tozunu, unu ve vanilyayı ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek yağın içine ekleyin ve yoğurun. Eğer vaktiniz var ise buzdolabında hamuru biraz dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan harcı hazırlamak için elmaları rendeleyerek orta boy yanmaz bir tavanın içine koyun ve ocağın üzerine alın altını açın. İçine şekeri ekleyip kısık ateşte pişirin. Elmalar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirme işlemine devam edin. Elmalar pişmeye yakın olunca içine dövülmüş ceviz ile tarçını da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Elma harcının soğuması için biraz bekletin. Hamurdan küçük küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde biraz yuvarlayın ve bir tezgâhın veya tabağın içinde çay bardağının ağız kısmı kadar açın ve içine bir tatlı kaşığı kadar elmalı harçtan koruyarak hamuru uçlarını ortada birleştirip yavaşça bastırmadan yuvarlayın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yuvarlak elmalı kurabiye bittikten sonra yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Aralarında 2 parmak kadar aralık bırakarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik durumda yaklaşık olarak üzeri pembeleşinceye fırınlayın. Yuvarlak elmalı kurabiyeler pislikten sonra fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerine bolca pudra şekeri dökün ve servis edin. Yuvarlak elmalı kurabiyeleriniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }