{ "title": "Yumuşak Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/yumusak-elmali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 08:56:07", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Yumuşak Elmalı Kurabiye, Elmalı kurabiye tarifi kurabiye tarifleri içinde en çok sevilen ve çok sık yapılan kurabiye tarifidir. Hem çok lezzetli hem de çok kolay yapımı olan özellikle de çocukların bayılarak yemiş olduğu yumuşacık elmalı kurabiye tarifini bugün sizler ile paylaşacağım. Hem tadı hem de görüntüsü ile yiyen herkesi kendine hayran bırakan elmalı kurabiye tarifini yapmaya başlayalım.

Yumuşak Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
İç Harcı için
Yumuşak Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu enfes kurabiyeyi yapmak için öncelikle yoğurma kabı içine şekeri, sıvı yağını, yoğurdu ve yumurtaları ekleyerek iyice yoğurun. Daha sonra kabartma tozunu da ilave edin. Unu azar, azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene dek un eklemeye devam edin. Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra elmaların kabuklarını soyun rendeleyin ve küçük bir tava içinde elmalara suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan aldıktan sonra elmaların içine tarçını da ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra yoğurmuş olduğunuz hamuru sıra ile merdane kullanarak açın. Hamur çok ince ya da çok kalın olmasın açar iken eğer zorluk çekiyor iseniz biraz un serpin. Daha sonra bıçak yardımı ile hamurdan üçgen parçalar çıkarın. Uzun olan kısmana iç harçtan koyun. Köşeleri içine doğru katlayın sonra sarın. Çok hafif yağlamış olduğunuz veya yağlı kâğıt sermiş olduğunuz tepsi içine dizin. Kurabiyeleri fırına vermenize beş dakika kala fırının kapağını açın. Kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alın ve üstüne pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun.
" } ] }