{ "title": "Üçgen Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/ucgen-elmali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 17:18:22", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Üçgen elmalı kurabiye: klasik bir kurabiye çeşididir. Herkes tarafından sevilen ve beğenilen kurabiye lezzetleri arasında yer almaktadır. Üçgen elmalı kurabiye özellikle misafirliklerde sık karşılaşılan ve neredeyse servis tabağı çeşitlerinde mutlaka var olan bir kurabiyedir. Buzlukta uzun zaman saklanabilen ve ısıtıldığında ilk günkü lezzetine ve tazeliğine kavuşan üçgen elmalı kurabiye sizin de rahatlıkla evde yapabileceğiniz bir lezzettir. Besin değeri yüksek ve doyurucudur. Dozunda tüketildiği sürece sağlığa faydalıdır. Fazla tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir fakat 1 porsiyondan fazla yememek bir probleme yol açmaz. Üçgen elmalı kurabiye ani gelen misafirler için ideal lezzettir. Pratik ve kolay bir yapıma sahiptir. Zaman almadan 1 saat içerisinde hazırlayabileceğiniz bir kurabiye çeşididir. Özellikle çocukların hayır diyemeyeceği bu lezzetin tarifini bilmiyorsanız sizin için üçgen elmalı kurabiyenin tarifini veriyoruz. Bu eşsiz lezzeti herkese tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz.

Üçgen elmalı kurabiye için gerekli malzemeler
Harcı için
Üçgen elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle üçgen elmalı kurabiyenin harcını hazırlayalım. Elmaları yıkayarak soyun. Sonrasında rendeleyin. Küçük ve derin bir tencere içerisine koyarak ocağın altını yakın. Rendelenen elma içerisine toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Elmalar suyunu çekince ocağın altını kapatın ve tarçını ekleyin. Son olarak dövülmüş cevizi de ekleyerek karıştırın. Yapılan harcı soğumaya bırakın. Artık üçgen elmalı kurabiyenin hamurunu hazırlayabiliriz. Derin bir yoğurma kabı içerisine margarini koyun. Sonrasında yoğurdu ilave edin ve limonun kabuğunu rendeleyin. Pudra şekerini ve kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice yoğurun. Malzemeler tamamen bütünleşince artık unu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığını alınca veya elinize yapışmayacak bir kıvam aldığında daha fazla un eklemeyin. Hamuru yoğurun ve düz bir zemin üzerine alın. Merdane ile yarım cm kalınlığına gelinceye kadar hamuru açın. Hamur açıldıktan sonra üçgen şeklinde küçük parçacıklar halinde hamuru kesin. Hamura verilmiş üçgen şekiller üzerine harçtan ekleyin ve hamuru karşılıklı iki taraftan kapatın. Fırın tepsisi dibine yağlı kâğıt sererek yapılan kurabiyeleri tek tek tepsiye dizin. Sonrasında önceden 180 derce ısıtılmış fırına tepsiyi sürün ve 25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alın ve üzerine pudra şekeri serpiştirin. Soğuyunca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Üçgen elmalı kurabiye hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }