{ "title": "Tereyağlı Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/tereyagli-elmali-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 06:21:39", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Tereyağlı elmalı kurabiye, Elmalı kurabiyeyi sevmeyen yoktur. Peki daha önce tereyağılısını denediniz mi? Günlerin olmazsa olmazı olan tereyağlı elmalı kurabiye'yi sizde masanızdan eksik etmeyeceksiniz. Ayrıca çocuklarında severek tükettiği bu lezzetin sizde müptelası olacaksınız. Tereyağının elmalı kurabiye'ye kattığı yoğun lezzeti ile ve ağız da dağılmasını sağlayan enfes tadı ile damak tadınız ile tam bir uyum içindedir. Bu nedenle tarifi en çok aranan ve en çok tercih edilen kurabiye olarak bilinir.

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İçi için
Üzeri için
Tereyağlı Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmaları soyup rendeleyin. Daha sonra bir tavada elma rendelerini ve toz şekeri harmanlayıp ocağın üzerine alın. Elmalar suyunu verecek ve pişmeye başlayacaktır. Suyunu çektikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı tarçını ve cevizi dökerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra tezgâhın üzerine alarak ilk sıcağı gidene kadar bekletin.

Kurabiyeleri hazırlamak için geniş bir cam kâseye oda sıcaklığında eriyen 250 gram tereyağını alarak üzerine bir yemek kaşığı yoğurdu, kabartma tozunu, pudra şekerini ve dilerseniz limon rendesini döküp harmanlayın. Daha sonra üzerine azar azar unu eleyerek dökün ve hamur toparlanana kadar unu ekleyin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde açın. İçine elmalı harçtan doldurup hamuru ay şeklinde kapatın. Diğer hamurları da bu şekilde kapattıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Yaklaşık olarak 15 ya da 20 dakika kadar sürer. Pişen kurabiyeler soğumadan üzerine bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin ve servis tabağına alarak servis edin.
" } ] }