{ "title": "Tepside Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/tepside-elmali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 21:51:33", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Tepside elmalı kurabiye: yapılışı kolay ve pratik olan bir kurabiye çeşididir. Büyük, küçük herkes tarafından sevilmektedir. Özellikle misafir alımlarında servis tabaklarında aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Besleyici ve doyurucu özelliğe sahiptir. Genellikle çay ve meşrubat yanlarında ikram edilmektedir. Elmalı kurabiye uzun süreli olarak bozulmadan kalabilen dayanıklılığı ile bilinen bir kurabiye çeşididir. Marifetli bayanlar elmalı kurabiye yapımı sırasında malzemeyi fazla kullanıp fazla olan kurabiyeleri buzlukta saklar. Böylece ani misafir geldiğinde hazırlıksız yakalanmaz çay yanlarında ikram ederler. Elmalı kurabiye ısıtıldığında ilk günkü tazeliğine ve lezzetine tekrar kavuşmaktadır. Misafir alımlarında, pikniklerde doğum günlerinde komşu oturmalarında sıkça servis tabaklarında yer alan elmalı kurabiye alışılagelmiş lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde misafirlerinize kendi ellerinizle tepside elmalı kurabiye hazırlamak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Tepside elmalı kurabiye yapmak için gerekli malzemeler
Harcı için
Tepside elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Elmaları öncelikle yıkayıp kabuklarını soyun. Sonra tüm elmayı rendeleyin. Rendelenen elma içerisine toz şeker ilave edin ve biraz karıştırın. Karışımı küçük bir tava içerisine alın ve ocağın altını yakın. Kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Elmalar suyunu çektikten sonra tarçın ve dövülmüş cevizi pişen elma içerisine karıştırın. Ocağın altını kapatın ve pişen harcı soğumaya bırakın. Tepside elmalı kurabiyenin harcı hazır. Artık kurabiyenin hamurunu yapmaya başlayabiliriz. Yoğurma kabı içerisine margarini koyun ve iyice yumuşamasını sağlayın. Sonra pudra şekeri bu ilave edin. Biraz margarin ve pudra şekerini yoğurduktan sonra yoğurt ve kabartma tozunu ekleyin. İyice yoğrulan karışım içerisine artık yavaş yavaş unu ekleyebilirsiniz. Hamur kıvamı elmalı kurabiye için oldukça önemlidir. Bunun için kıvamına dikkat etmek gereklidir. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olması lazım. Hamur kulak memesi yumuşaklığı alınca hamuru düz bir zemine alın ve oklava ile hafifçe açın. Hamur yarım cm kalınlığında olması gerekmektedir. Hamuru çok inceltmeyin. Hamur açıldıktan sonra kareler şeklinde hamuru kesin. Her bir kâse üzerine 1 tatlı kaşığı hazırlanan karışımdan koyun ve hamuru iki taraftan birleştirin. Hamur ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisini yanınıza alın dibine çok az bir miktar sıvı yağ sürün. Elinizle yağı tepsinin dibine tamamen yayın ki kurabiyeler pişerken dibine yapışmasın. Fırın tepsisine yapılan kurabiyeleri tek tek dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına tepsiyi sürün yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra fırını kapatın. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra üzerine bol miktarda pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Tepside elmalı kurabiye hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }