{ "title": "Tarçınlı Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/tarcinli-elmali-kurabiye.gif", "date": "20.01.2024 18:21:00", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Tarçınlı Elmalı Kurabiye evde rahatlıkla yapabileceğiniz kurabiyeler arasında yer alıyor. Hızlı bir şekilde atıştırmalık hazırlamak istediğinizde ve içeceklerinizin yanında güzel bir atıştırmalık istediğinizde bu ihtiyacı evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz kurabiyelerle giderebilirsiniz. Bu durum özellikle misafirleriniz geldiğinde ve fazla zamanınız olmadığında çok işinize yarayacaktır.

Tarçınlı Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İçi için
Tarçınlı Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlayarak kurabiye yapımına başlıyoruz. Bu sayede kurabiye hamurunu hazırlarken iç harcınız da soğuyacaktır. Öncelikle elmanızı soyup rendeleyin ve tavaya alın. Üzerine şekeri ekleyerek kavurmaya başlayın. Elmalar suyunu salıp çektikten sonra ocaktan alıp içerisine tarçını da ekleyerek karıştırıyoruz. Sonra da soğuması için bir kenara alıyoruz.

Hamurumuzu hazırlamaya başlarken ilk olarak yumurta, pudra şekeri ve margarini karıştırıyoruz. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar azar azar un ekliyoruz. Hamurumuz hazır olduktan sonra dilediğimiz şekli vererek iç harcımızı ekleyebiliyoruz. Ancak işiniz acil ise küçük parçalar kopararak elinizde açıp poğaça katlar gibi katlamanız da daha doğru olacaktır.

Tüm hamura ve harca şekil verme işlemi yapıldıktan sonra pişirme kâğıdı serilmiş tepsi fırınına yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına tepsimizi yerleştirip yaklaşık 15-20 dakika kurabiyelerimizi pişirip çıkarıyoruz. Hafif soğuduktan sonra üzerine dilediğiniz miktarda pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
" } ] }