{ "title": "Sütlü Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/sutlu -elmali-kurabiye.jpg", "date": "23.01.2024 06:16:49", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "
Sütlü elmalı kurabiye, Bilindiği üzere elmalı kurabiye yapılırken içerisinde yoğurt kullanılır. Yoğurt kullanılan elmalı kurabiye uzun süre saklanmaz. Bir süre sonra yumuşar. Ancak sütlü elmalı kurabiye bolca yapılıp uzun süre bayatlamadan saklayabilir. Üzerine pudra şekeri ilave etmeden dondurucuda saklanabilir. Çıktığında taze ile aynı lezzettedir. Sütlü elmalı kurabiyeyi kıtır kıtır seviyorsanız margarini oda sıcaklığında bekleterek kullanın. Kesinlikle eritmeye. Sizde sütlü elmalı kurabiye yapabilirsiniz. Sizinle bu pratik tarifin yapım aşamasını paylaşalım.

Sütlü elmalı kurabiye için gerekli malzemeler şunlardır
İç harcı için
Sütlü elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Hamuru hazırlayacağız malzemelerin oda sıcaklığında ılık olması önemlidir. Bir kap içerisine margarin, yumurta sıvı yağ ve sütü ekleyerek iyice karıştırın. Kalan malzemeyi de ilave ettikten sonra pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bunun için eğer hamur cıvık biraz daha un ilave edin. Dinlenmesi için üzerini temiz bir bez ile örterek ılık bir yere koyun. Bu esnada iç harcı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tava içerisine şeker ile ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra içerisine ince öğütülmüş cevizi ve tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alın ve temiz düz bir zeminde ne kalın ne de ince değil orta kalınlıkta merdane ile açın. Elde edilen yuvarlağı 8 parçaya bölüp 8 tane üçgen elde edin. Kalın kısımlarına iç harçtan ekleyin ve rulo yapın. Aralarda boşluk bırakarak yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından aldığınız sütlü elmalı kurabiyeleri soğuduktan sonra servis tabağına alarak, üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }