{ "title": "Sıvı Yağlı Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/sivi-yagli-elmali-kurabiye.gif", "date": "21.01.2024 02:42:45", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Sıvı yağlı elmalı kurabiye evde yapabileceğiniz tarifler arasında en kolay ve hızlı kurabiye tarifleri arasında yer almaktadır. Üstelik yumuşak kurabiye sevenler için de oldukça doğru bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. Bu kurabiye hakkında bilmeniz gereken en önemli nokta fazla yağ kullandığınız takdirde çok yağlı bir tat elde edeceğinizdir. Bu yüzden yap kullanımına dikkat etmeniz gerekir. Bunun bir dezavantajı ise kurabiyelerin pişirme sırasında yayvan bir hale gelecek olmasıdır. Bu sebeple tarife bağlı kalmanız yararınıza olacaktır.

Sıvı Yağlı Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İçi için
Sıvı Yağlı Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle her zaman olduğu gibi iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için de elmaları soyup tavaya alıyoruz. Üzerine şekeri ekleyip iyice kavuruyoruz. Suyunu salıp tamamen çektikten sonra tarçını da ekleyip altını kapatıyoruz. Daha sonra da kurabiye hamurunu hazırlıyoruz.

Tüm malzemeleri hamur yoğurma kabına alarak homojen bir karışım elde ediyoruz. Doğru miktarları kullandığınız sürece yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayabilirsiniz. Daha sonra biraz soğusun diye dolapta yarım saat bekletiyoruz. Hamuru çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iç malzememizle beraber sarıyoruz. Bu işlemi yaparken diğer kurabiyeleri hazırlarken kullandığınız şekil verme işlemlerini uygulayabilirsiniz.

Tüm hamura ve iç harcına aynı işlemi uyguladıktan sonra Sıvı Yağlı Elmalı Kurabiye parçalarını yağlı pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Daha önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırına tepsimizi koyuyoruz ve kurabiyeler hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ılık hale gelmesini bekleyip üzerine tarçın ve pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
" } ] }