{ "title": "Şekilli Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/Sekilli-Elmali-Kurabiye-38.jpg", "date": "20.01.2024 07:24:17", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Şekilli Elmalı Kurabiye, Elmalı kurabiyenin hamurundan dilediğiniz şekilleri çıkararak elmalı kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Elmalı kurabiyenin iç harcı sulu kalmadığı için, şekil oluştururken akmaz ve sizi zor bir durumda bırakmaz. Hamurunu kulak memesi yumuşaklığında hazırlamanız da çok önemlidir. Böylelikle hem yapım aşamasında kolaylık sağlar. Hemde hamuru kurumadığından olayı ağızda dışı gevrek içi yumuşak olan akışkan bir lezzet bırakır. Elmalı kurabiyeyi hazırlarken mutlaka iç harcını yapmaktan başlayın. Çünkü hamurun içine kabartma tozu gireceğinden mayalı poğaçalar gibi uzun süre beklenmez. Ayrıca hamuru hazırlayana kadar elmalı harcın da soğuması gerekir. Böylelikle şekilli elmalı kurabiyeyi hazırken zorluk çekmeden rahatlıkla şekillendirerek hazırlarsınız. Şimdi Şekilli Elmalı Kurabiyenin yapım aşamasına geçelim.

Şekilli Elmalı Kurabiye Malzemeleri
Elmalı İç Harcı için
Şekilli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle Şekilli Elmalı Kurabiyenin iç harcından başlayın ki hamur hazırlanana kadar iç harcınız soğumuş olsun. Genişçe bir tencerenin içine elmaları soyup rendeleyin. Daha sonra üzerine toz şeker serperek ocağı yakın, elmaları kavurmaya başlayın. Daha sonra suyu çekene kadar yüksek ateşte harmanlayın. Daha sonra elmaların suyu çekilince içine tarçını ve kıyılmış cevizleri ekleyerek karıştırıp ocağın altını kapatın.

Ayrı bir kapta hamuru hazırlamak için geniş bir cam kâse alın. Daha sonra tereyağını ya da margarini içine atın ve üzerine yoğurt ile pudra şekerini dökerek elinizle harmanlayın. Daha sonra içine yumurtayı kırın ve ayrı bir kapta unu, şekerli vanilyayı ve kabartma tozunu döküp harmanlayın. Daha sonra bir süzgeç yardımıyla hamurun içine eleyerek dökün ve hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar hamuru toparlayın. Daha sonra şekil vermek üzere bir limon büyüklüğünde parçalar koparak daire gibi elinizle yayarak açın ya da merdane de kullanabilirsiniz. Daha sonra kenara çok yaklaşmadan bir parmak aralıklı bıçak yardımıyla çizikler atın. Çiziklerin kenarlara kadar gelmemesine özen gösterin. Kesmediğiniz kenara elmalı iç harçtan bir tatlı kaşığı koyup boylamasına yayın. Daha sonra rulo gibi sarın. Kesik olan taraf kurabiyenin yanlarına geleceği için pişince kabaracaktır. Daha sonra diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif pembeleşince daha ilk sıcağı dağılmadan bir süzgeç yardımıyla üzerine pudra şekeri serpin. Kurabiyelerin sıcak olması pudra şekerinin üzerine yapışması için önemlidir. Daha sonra servis tabağına alarak servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }