{ "title": "Rulo Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/rulo-elmali-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 08:30:21", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "
Rulo elmalı kurabiye, Elmalı kurabiye hemen hemen herkes tarafından yapılan ve severek tüketilen bir kurabiye çeşididir. Rulo elmalı kurabiyeyi bildiğiniz elmalı kurabiyelerden ayıran özelliği muhteşem İştah açıcı görünüşüdür. Bildiğiniz tüm çeşitleri unutun. Bu rulo elmalı kurabiyenin muhteşem tadı ve görüntüsünden sonra asla vazgeçmeyeceksiniz. Sizde günlerinizde farklı, kolay ve bir o kadar lezzetli bir tarif istiyorsanız, rulo elmalı kurabiye tam size göre. Evde bulunan malzemeler ile sizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Doğum günlerinde, okul etkinliklerinde bereketli ve bir o kadar el becerisi olmadan kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizinle rulo elmalı kurabiye yapılış aşamasına geçelim.

Rulo elmalı kurabiye için gerekli malzemeler
İç harcı için
Rulo elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin harcını hazırlamak için öncelikle elmaları yıkayın ve çekirdek kısımlarını ayırın. Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Küçük bir tava içerisine alıp üzerine şeker ilave edin ve ocağa alın. Kısık ateşte elmalar suyunu çekip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Pişen elmaları ocaktan alın ve üzerine ceviz ve tarçın ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Rulo elmalı kurabiye hamuru için, bir kap içerisine un vanilya ve kabartma tozu hariç margarin, sıvı yağ, yoğurt, vanilya ve unu koyun ve karıştırın. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru üç eşit parçaya bölüp uzun bir şekilde tezgâh üzerinde açın. İç harcı üç hamura yetecek şekilde bölüştürün. Hamurun geniş kısmından başlayarak uzun rulolar yapın. Ruloları bıçak yardımıyla kesin ve yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz kızarana kadar pişirin. Üzerinin çok kızarmasına gerek yoktur. Piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan rulo elmalı kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpin. Servis tabağına alın.

Afiyet olsun.
" } ] }