{ "title": "Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/pudra-sekerli-elmali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 08:21:57", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye hem tadıyla hem de görselliği ile arkadaş toplantılarının vazgeçilmez kurabiyelerindendir. Pudra şekerli elmalı kurabiyenin yapılışı da bir o kadar kolay ve pratiktir. Ayrıca bu pudra şekerli elmalı kurabiye cam kavanozda bir hafta kadar tazeliğini de koruyabilmektedir. Bu kurabiyede pudra şekerinin tercih edilmesi gerekir çünkü, normal toz şeker kullanıldığında kurabiyeyi yerken şeker tam anlamı ile erimediği için kıtır kıtır oluyor. Pudra şekeri ise hem ağızda hoş bir tat hem de ağızda kolayca eriyip dağılıyor.

İç malzemesi içinde aynı şey söz konusu pudra şekeri daha güzel bir lezzet katıyor. Bu nedenle de pudra şekerli elmalı kurabiyeyi çocuklarda severek yiyor ve tercih ediyor.

Pudra şekerli elmalı kurabiye için gerekli malzemeler
İç Malzemeleri
Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Pudra şekerli elmalı kurabiyeyi yapmak için öncelikle elmaların kabuklarını soyup küçük bir tencerenin içine rendeliyoruz. Üzerine bir su bardağı pudra şekerini ve tarçını ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra pişen elmaların içine üç yemek kaşığı iri çekilmiş cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan da pudra şekerli elmalı kurabiyenin hamurunu yapmak için orta boy bir kap içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini, sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Daha sonra pudra şekerli elmalı kurabiye yapmak için hamurdan büyük parçalar alarak merdane veya oklava ile hamuru açıyoruz. Açtığımız bu hamuru üçgen şeklinde dilimlere kesiyoruz. Daha sonra bu dilimlerin arasına elmalı harçtan koyup sarıyoruz. Hazırladığınız bu kurabiyeleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 175 derecede önceden ısıtılan fırında pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri soğumasının ardından üzerine bolca pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
" } ] }