{ "title": "Portakallı Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/portakalli-elmali-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 05:23:13", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Portakallı elmalı kurabiye, Portakallı elmalı kurabiye farklı bir tat farklı bir lezzettir. Çoğu insanın sevdiği hafif mayhoş bir tada sahiptir. Hem besleyici hem doyurucudur. Her kesimden insanların damak zevkine hitap eden bir kurabiyedir. Portakallı elmalı kurabiye özellikle çocukların severek yediği sağlıklı bir kurabiyedir. Hamarat ev hanımlarının kolaylıkla evde hazırlayabildikleri ve kendi elleriyle yapabildikleri portakallı elmalı kurabiye pastanede yapılan kurabiyelerden çok daha lezzetlidir. Üstelik evde yaptığınız için kalbinizde ve aklınızda soru işaretleri olmadan ailenize, eşinize, sevdiklerinize ve en önemlisi çocuklarınıza gönül rahatlığıyla sunum yapabileceğiniz bir kurabiye çeşididir. Sizde sevdiklerinize ve eve davetli olan misafirlerinize değişik bir lezzet sunmak istiyorsanız portakallı elmalı kurabiye size tavsiye edebileceğimiz ideal lezzetler arasında yer almaktadır.

Portakallı elmalı kurabiye için gerekli olan malzemeler
İçi için
Üzeri için
Portakallı elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları yıkayarak soyun. Sonrasında elmaları rendeleyin. Sonrasında portakalı soyun ve küp-küp doğrayın. Küçük ve derin bir tencere içerisine rendelenen elmaları ve doğranan portakalları koyarak ocağın altını açın. Elma ve portakal üzerine şekeri ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine tarçını da ilave edin ve karışım suyunu çekmiş ise ocağın altını kapatın. Hazırlanan karışımı soğumaya bırakın. Artık hamurun hazırlanışına geçebiliriz. Öncelikle yoğurdu, sıvı yağı ve margarini derin bir kap içerisinde karıştırın. Pudra şekerini ilave edin ve yoğurmaya başlayın. İyice yoğrulduktan sonra kabartma tozunu ekleyin ve yavaş yavaş unu eklemeye başlayın. Hamur kulak memesi kıvamı alana kadar un eklemeye devam edin. Hamur kulak memesi yumuşaklığına kavuşunca iyice yoğurun. Hamuru düzgün şekiller olması için tezgâh üzerine veya düz bir zemin üzerine alın. Merdane ile hamuru açın. Hamur kalınlığı yarım cm'ye kadar olmalıdır. Sonrasında hamurlar kare şeklinde kesilmelidir. Kare hamurlar üzerine 1 tatlı kaşığı hazırlanan içten koyun ve hamuru karşılıklı iki köşeden ortadan birleştirilir. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisinin dibini çok az bir miktar yağ ile yağlayın. Böylelikle kurabiyeler fırın tepsisine yapışmaz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına tepsiye dizilen kurabiyeleri sürün. Yaklaşık 20- 25 dakika piştikten sonra kurabiyeleri fırından çıkarın. Kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Portakallı elmalı kurabiye hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }