{ "title": "Oktay Usta Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/oktay-usta-elmali-kurabiye.jpg", "date": "22.01.2024 01:39:05", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Oktay Usta Elmalı Kurabiye bayanların evlerinde rahatlıkla hazırlayabilecekleri kurabiyeler arasında yer alıyor. Bu tarifin ünlü aşçı Oktay Usta tarafından verilmesi de yapacağınız kurabiyenin daha iyi olmasına olanak sağlayacaktır. Üstelik Oktay Usta'dan elde edilen püf noktaları sayesinde daha önce yaptıklarınızdan daha güzel bir kurabiye yapabilirsiniz.

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İçi için
Üzeri için
Oktay Usta Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için elmaları soyup rendeliyoruz ve tavaya alıyoruz. Daha sonra içerisine 5 çorba kaşığı toz şekeri alarak iyice kavuruyoruz. Elmalar suyunu salıp çektikten sonra içerisine tarçın ve dövülmüş ceviz içini ekleyip bir kez karıştırıp soğuması için kenara alıyoruz.

Hamuru hazırlarken tüm malzemeleri aynı anda almak yanlıştır. Bunun için öncelikle margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı kabın içine alarak iyice çırpıyoruz. Daha sonra içerisine pudra şekerini ekleyerek tekrar çırpmaya devam ediyoruz. Sonra da nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Son olarak unu ekleyeceğiz. Ancak bunu yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Hamuru yoğururken kıvamına dikkat etmelisiniz.

Ele yapışmayacak kıvamda ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra hamuru tabağa alarak buzdolabında yarım saat kadar dinlenmesi için bekletiyoruz. Daha sonra hamuru alıp ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde oval biçimde açıyoruz. Bir kenarına elma harcımızdan ekliyoruz. Sonra harca dik olacak şekilde hamura dört tane uzunlamasına çizik atıyoruz. Daha sonra harçlı olan bölümden çizikler bulunan tarafa doğru hamuru rulo şeklinde sarıyoruz.

Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kâğıdı serilmiş olan fırın tepsisini önceden ısıtılmış 190 derece fırına atıyoruz. Üzeri hafif pempeleşmeye başladığında Oktay Usta Elmalı Kurabiye tepsimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Kurabiyeleri servis ederken üzerine tarçın ve pudra şekeri serpiştiriyoruz.
" } ] }