{ "title": "Nişastalı Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/nisastali-elmali-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 04:09:13", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Nişastalı Elmalı Kurabiye içerisinde elma olması sebebi ile yoğun hamur tadından uzakta ve yanında sıcak ve soğuk içeceklerin her ikisinin de lezzetli olduğunu görebileceğimiz kurabiye tarifleri arasında yer alır. Gerekli malzemeleri rahatlıkla hazırlayabilmeniz mümkün olduğundan dolayı kısa sürede nefis atıştırmalıklar hazırlayabilmenize olanak sağlaması bakımından da tercihinizi bu kurabiye türünden yana kullanmanız faydanıza olacaktır. Bu kurabiye tarifini bildiğiniz zaman aniden gelen misafirlerinize ne sunacağım diye düşünmek zorunda kalmazsınız.

Nişastalı Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İçi için:
Nişastalı Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Böylelikle biz hamurumuzu hazırlayana dek iç harcımız da soğuyacak ve daha çabuk kurabiyemizi hazırlamamız mümkün olacaktır. Önce elmaları soyup rendeliyoruz ve tavamıza alıyoruz. Tavanın içerisine toz şekerleri ekliyoruz ve suyunu salıp tekrar çekene dek kavuruyoruz. Altını kapattıktan sonra içerisine tarçını ve isteğe göre ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz.

İç harcımızı hazırladıktan sonra nişastalı elmalı kurabiye hamurunu hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için de ilk olarak un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Sona unu bırakmamızın nedeni kimi zaman unun fazla ya da az gelebilmesinden kaynaklanıyor. Unu eklerken hamurun kulak memesi kıvamında bir yumuşaklığa sahip olmasına ve ele yapışmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kurabiyeleri hazırlarken ise dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Ancak sarma işlemi uygulayacaksanız merdane yardımı ile hamurunuzu açmanız faydanıza olacaktır. Son olarak hamuru açıp elma harcını ekledikten sonra sarın ve 180 derecede ısıtılmış olan fırında 20 dakika kadar pişirin ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
" } ] }