{ "title": "Milföylü Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/milfoylu-elmali-kurabiye.gif", "date": "19.01.2024 08:06:36", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Milföylü Elmalı Kurabiye evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz kolay kurabiye tariflerindendir. Özellikle aniden gelen misafirleriniz için leziz kurabiyeler hazırlamanız için mutlaka tarif defteriniz arasında bu kurabiyeyi bulundurmanız faydanıza olacaktır. Hamur hazırlamak zorunda kalmadığınızdan dolayı çok hızlı bir şekilde lezzetli kurabiyeler hazırlayıp misafirlerinize ve ailenize sunma olanağı sunması bakımından da oldukça kullanışlı bir tarif olduğunu söyleyebiliriz.

Milföylü Elmalı Kurabiye Malzemeleri
Milföylü Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak hamur açmamız gerekmediğinden iç harcınızı hazırlamanız gerekiyor. Bunu yapmaya başlamadan evvel derin dondurucuda beklettiğiniz milföy paketini dışarı çıkararak yumuşaması için bekletin. Daha sonra elmalarınızı soyup rendelemeye başlayın. Rendelediğiniz elmaları bir teflon tavaya alıp üzerine şeker ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerine ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğuması için bekletin.

Harcınız hazırlayıp milföy hamurlarınız yumuşadıktan sonra hamurların ortasına elmalı harçtan ekleyip karşılıklı köşeleri üst üste olacak şekilde kapatıyoruz. Daha sonra pişerken açılmaması için üzerine kürdan saplayarak tutturuyoruz. Daha sonra pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsiye alarak önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirip soğuması için çıkarıyoruz. Ilıdıktan sonra da üzerine isteğinize göre pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
" } ] }