{ "title": "Margarinsiz Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/Margarinsiz-Elmali-Kurabiye-88.jpg", "date": "21.01.2024 22:52:09", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Margarinsiz Elmalı Kurabiye, Kurabiyelerin şahı olan elmalı kurabiyeyi hemen hemen herkes çok beğenerek yemesine rağmen bazen sırf içinde margarin bulunmasından dolayı yemeyen ya da reddeden kişi sayısı hiç de az değildir. Elmalı kurabiye de margarin kullanıldığı zaman daha kıtır kıtır bir tadı olur ama pekâlâ margarinsiz elmalı kurabiye yapmakta mümkündür, sadece daha yumuşak ve kek kıvamında kurabiyeler elde edeceksiniz. Çoğu kişide bu şekilde sever. Ne de olsa zevkler ve renkler tartışılmaz.

Margarinsiz elmalı kurabiye için gereken malzemeler
Elmalı iç harç için
Üzeri için
Margarinsiz Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Margarinsiz elmalı kurabiyeler için ilk olarak elma harcını hazırlayarak işe başlayalım. Kabukları soyulmuş olan yeşil elmalar rende yapılır. Yeşil elma kullanırsanız elmanın ekşiliği ile toz şeker birbirini dengeler ve muhteşem lezzetli elmalı kurabiyeleriniz olur. Ama ekşi tat sevmeyenler normal elmada kullanabilir. Rendelenmiş elmaları ve toz şekeri bir tavaya alalım ve elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Elmalı toz şeker karışımının ortasını açtığınızda elma suları ortaya toplanmıyor ise elmalı harç istenen kıvama gelmiş demektir. Kısık ateşteki elmalı harcınıza dişe gelecek şekilde dövülmüş olan ceviz içini de ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra tarçını ekleyip soğumaya bırakın.

Şimdi artık hamuru hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun için tüm hamur malzemelerini un hariç bir yoğurma kabına aktaralım. İşin un kısmına gelince her zaman azar azar eklemekte fayda var çünkü kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilmiş olması gerekir. Çok fazla un kurabiyenin tadını bozar ve daha hamurumsu kıvamı ve tadı olan kurabiyeler elde edersiniz.

Yoğurulan hamuru streç sararak buzdolabında en az 40 dakika dinlendirirseniz daha toparlanmış bir hamur elde edersiniz. Kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sanki poğaça yapar gibi yuvarlak hale getirip ortasına iç harçtan koyarak kapatın.

Ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralarında boşluk kalacak şekilde dizerek mutlaka önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Margarinsiz elmalı kurabiyelerin altları ve üstü pembeleşince fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğumadan tepsiden almaya çalışırsanız kurabiyeler dağılabilir. Soğumaya başladıkça kendini toparlayacaktır. Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımından serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }