{ "title": "Kolay Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/kolay-elmali-kurabiye.gif", "date": "21.01.2024 12:25:22", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Kolay Elmalı Kurabiye evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve en az pastaneden alınmış kurabiyeler kadar leziz olan kurabiye tarifleri arasında yer alıyor. Hazırlaması ve pişirmesi ile toplamda 30 dakika kadar kısa bir sürede hazırlanabilecek olması sebebi ile aniden gelen misafirlerinize hazırlamak için ideal bir tarif olduğunu ve bu sebeple de mutlaka tarif defterinizde yer alması gerektiğini söyleyebiliriz. Yapımı kolay olsa da oldukça leziz olan bu kurabiyenin sağlıklı olması da içiniz rahat bir şekilde ailenize sunmanız bakımından da önemlidir.

Kolay Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İçi için:
Kolay Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcı olarak hazırlayacağımız malzemelerimizi bir teflon tava içerisinde kavurmaya başlıyoruz. Elmalar suyunu salıp tekrar çekince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz ve Kolay Elmalı Kurabiye için hamuru hazırlamaya başlıyoruz. Tüm malzemelerimizi hamur yoğurma kabına alıyoruz ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp tezgâha alıyoruz.

Merdane yardımı ile açtığımız hamurun bir kısmına bıçakla uzun delikler açıyoruz. Delik olmayan kısma iç harcımızdan koyarak sarıyoruz. Böylece açtığımız kesik çizgiler kurabiyenin üst kısmında kalacak. Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra tüm kurabiyeleri pişirme kâğıdı serilmiş tepsiye alıp önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından alarak ılıdıktan sonra üzerine isteğe göre pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
" } ] }