{ "title": "Kıtır Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/kitir-elmali-kurabiye.gif", "date": "21.01.2024 00:25:03", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Kıtır Elmalı Kurabiye uzun süre tazeliğini koruyabilen bir kurabiye türü olması bakımından özellikle evde yapılan kurabiyeler içerisinde en çok tercih edilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Pek çok kurabiyenin kolaylıkla bayatlayabilmesi yüzünden size kolay bayatlamayacak olan bu tarifi uygulamanızı öneriyoruz. Aslında bu kurabiyelerin daha kıtır olması ve daha uzun süre taze olarak kalabilmesinin sebebi nişasta kullanılmasıdır. Nişasta sayesinde hafta sonu hazırladığınız kurabiyeleri tüm hafta boyunca rahatlıkla tüketebilmeniz mümkündür.

Kıtır Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İçi için:
Kıtır Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak her zamanki gibi iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için iç harcı için hazırladığımız malzemeleri teflon tavaya alarak çok harlı olmayan ateşte kavurmaya başlıyoruz. Elmalar suyunu salıp tekrar çekene dek kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra kurabiyenin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.

Öncelikle sıvı olan malzemeleri alıp karıştırıyoruz, daha sonra da en son un olacak şekilde toz halindeki malzemeleri koyuyoruz. Yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Birkaç dakika hamuru tezgâhta bekletip 5 eşit parçaya bölüyoruz. Parçalardan birini 30 cam genişliğinde açıp sigara böreği için yufkayı kestiğimiz gibi 8 eşit parça halinde kesiyoruz. Sonra yine sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç harçtan ekleyerek sarıyoruz.

Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip üzeri hafif pembeleşene dek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz. Sonra fırından çıkarıp ılıtarak üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz ve servis ediyoruz.
" } ] }