{ "title": "Hamurun Hazırlanışı", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/hamurun-hazirlanisi.jpg", "date": "19.01.2024 11:01:35", "author": "Salim", "article": [ { "article": "İlk önce unumuzu kabımıza koyuyoruz ve ortasını açıyoruz, sonra ortasına yağımızı ortasına koyuyoruz, oda sıcaklığında olmalıdır tereyağı. Sonra bir çay bardağı zeytinyağımızı, şekerimizi, yoğurdumuzu, yumurtamızı kırıp ekliyoruz ve bir paket kabartma tozumuzu ekliyoruz ve de aroma versin diye kullandığımız limon rendesini ekliyoruz.

Daha sonra bu karışımı yuğurmaya başlıyoruz hamurumuzu toplanmaya başlayana kadar yuğuruyoruz. Hamurumuzun toplanmaya başladığını anlamak için hamurumuza parmağımız ile bastırıyoruz eğer içinde ezilip kalıyorsa hazır demektir. Mühim olan tereyağın oda sıcaklığında olmasıdır. Sert tereyağı kullanmayınız." } ] }