Güllü Elmalı kurabiye, şekli ile gün ve kabul günlerinde ikram edebileceğiniz pastadır. Hemen hemen herkes elmalı kurabiyeyi sevmektedir. Misafirleriniz hem görselliği hem de lezzeti ile hayran kalacağı bir kurabiye ikram etmiş olacaksınız. Güllü Elmalı kurabiye uzun süre taze kalması da bir dezavantajdır.
Güllü Elmalı kurabiye malzemeleri
1 adet margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeteri kadar un
Pudra şekeri (Üzeri için)
İç harcı için
3 adet kırmızı elma
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tarçın (İsteğe göre)
Güllü Elmalı kurabiye nasıl yapılır?
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Elmaları soyup, rendeleyelim. Rendelenmiş elmaları tavaya koyalım. Üzerine şeker döküp suyunu çekince kadar pişirelim. Sonra ceviz ve tarçını ekleyip soğuması için bir tabağa alın. Hamuru için un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alalım. Güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyelim. Güllü Elmalı kurabiyenin hamuru kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğuralım. Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla açalım. Oluşan yuvarlak parçaların kenarlarına bıçak yardımıyla kesikler verelim. Hamurun ortasına hazırlanan elmalı harçtan koyalım. Kenar kısımlarını sırasıyla harcın üzerine doğru kapatalım. Gül şeklini alan kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırına koyalım. Üzeri pembeşinceye kadar pişirelim. Pişen güllü Elmalı kurabiyenin üstüne pudra şekeri serpin ve servis edin. Afiyet şifa olsun.