{ "title": "En Güzel Elmalı Kurabiye Tarifi", "image": "https://www.elmalikurabiye.gen.tr/images/en-guzel-elmali-kurabiye-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 23:26:21", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "En güzel elmalı kurabiye tarifi, Biz bayanlar her zaman her şeyin en güzelini isteriz. Fazla mükemmeliyetçi olmamızdan kaynaklanıyor sanırım bu durum. Özellikle mutfakta yemek yapma konusunda her şey çok güzel olmalı en lezzetli yemekler en lezzetli pastalar, salatalar yapılmalı öyle değil mi? Hele bir de misafir gelecekse kendim de dahil düşünmeye iki gün önceden başlarız acaba ne yapsam acaba nasıl ağırlasam hadi olmazsa telaşı bir türlü bitmez Taki konuklar gelip geri kalkası ya kadar. Öyle ya en güzel pasta en güzel yemekleri biz yapmalıyız. İşte benim gibi her şeyin en güzelini yapmayı kendine takıntı etmiş bayanlar için en güzel elmalı kurabiye tarifini veriyorum. Bu tarife emin olun konuklarınız ve siz bayılacaksınız. Evet var mısınız kolları sıvayıp mutfağa girmeye?

En güzel elmalı kurabiye tarifi için gerekli malzemeler

En Güzel Elmalı Kurabiye Hamuru için
İç harcı için gerekli malzemeler
En Güzel Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcını hazırlayalım biz hamurunu yoğuruncaya kadar soğur. İç harcı için soyup rendelediğimiz elmaları küçük bir tavaya koyup kısık ateşte pişiriyoruz. Elmalar suyunu çektiğinde şeker ve tarçını ekliyoruz biraz karıştırıp ocaktan indirdiğimiz elmaların içine cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Elma harcı soğurken biz hamurumuzu hazırlayalım. Hamur için derin bir kâseye oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı, sıvı yağı, yumurta, yoğurt, pudra şekeri ve vanilya ile kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından azar azar un ilave ederek yoğuruyoruz çok sert olmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz lazım unu ona göre koymalıyız. Hazırladığımız hamurdan avuç içi büyüklüğünde bir parça alıp merdane yardımıyla çok inceltmeden açalım. Açtığımız hamuru geniş bir bardak ağzı ile yuvarlak şekiller verelim ve bu şekillerin orta kısımlarına bıçak ile küçük çarpı işareti keselim. Hazırladığımız iç harcından bir kaşık koyup kapatalım yuvarladığımız kurabiyenin çarpı işareti üste gelecek şekilde yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım. Dilerseniz bardakla şekil çıkardığımız hamura bir kaşık harç koyup dört bir tarafından birleştirip ortası hafif açık bir bohça da yapabilirsiniz. Bütün malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Elimizdeki bütün malzeme bitti ve tepsi doldu ise önceden ısıttığımız 180 derece fırında kurabiyelerin altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişinde çarpı attığımız yerler biraz açılacak içerideki elma harcı hafif dışa çıkacak enfes bir görünüm ve lezzet olacaktır. Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuyunca pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
" } ] }